Info

Zajam EBRD-a za popravku puteva u FBiH

Zajam EBRD-a za popravku puteva u Federaciji BiH Više detalja na: http://www.nezavisne.com/ekonomija/privreda/Zajam-EBRD-a-za-popravku-puteva-u-Federaciji-BiH/375485
Zajam EBRD-a za popravku puteva u Federaciji BiH
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zajam EBRD-a za popravku puteva u FBiH – Savjet ministara BiH danas je utvrdio Prijedlog ugovora o zajmu između BiH i Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ „Cestama Federacije BiH“ za popravku puteva nakon poplava i modernizaciju u iznosu od 65 miliona evra.

Svrha projekta je pomoć u sanaciji i modernizaciji primarne putne mreže u Federaciji BiH nakon šteta izazvanih snažnim poplavama tokom proljeća 2014. godine, kao i poboljšanje nivoa usluga i bezbjednost u saobraćaju na magistralnoj putnoj mreži u FBiH.

Ukupna vrijednost zajma iznosi 65 miliona evra, s rokom otplate od 15 godina, uključujući tri godine grejs perioda na otplatu glavnice, saopšteno je iz Savjeta ministara BiH. Za potrebe projekta, čiji je završetak planiran do 31. decembra 2019. godine, potrebno je obezbijediti i oko šest miliona evra u Budžetu FBiH za 2016. godinu, za troškove eksproprijacije i revolving sredstva za PDV.

Prijedlog ugovora o zajmu, koji je Savjet ministara utvrdio na vanrednoj sjednici, biće upućen Predsjedništvu BiH u dalju proceduru, a za potpisnika iz BiH predložen je ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda.

nezavisne.com



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno