Zenica

Zaigrajmo za humanost

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom odigravanja humanitarne utakmice između veterana NK Čelik i FK Sloboda iz Tuzle, danas je u Caffe baru „Raffaello“ održana press konferencija. Tim povodom prisutnim novinarima obratili su se: Fikreta Fejzić iz Udruženja mladih „Ljubičica“ – organizatora ove manifestacije, Aldin Džidić, zenički nogometaš , a sada igrač kazahstanskog Shakhtera, jedan je od inicijatora ove humanitarne utakmice, te Dino Kurbegović, moderator na pressu i jedan od inicijatora ove humanitarne utakmice.

Utakmica će se odigrati u srijedu 10.decembra 2014.godine u 19 sati u sportskoj dvorani na Bilmišću uz učešće, kako je najavljeno, mnogih poznatih imena bh. nogometa:

NK Čelik: Elvir Bolić, Almir Tolja, Nermin Šabić, Senad Brkić, Semir Sofić, Aldin Džidić, Adi Adilović, Kenan Horić, Fenan Salčinović, Mahir Karić, Emir Jusić, Haris Heco i Edi Buro.

FK Sloboda: Mešanović, Crnogorac, Šećerbegović, Osmanhodžić, Ribić, Karić, Hasić, Hukić, Čejvanović, Okanović, Kurtalić.

„Cilj ove humanitarne utakmice je prikupljanje sredstava u svrhu liječenja za našeg oboljelog sugrađanina Filipa Blaževića i pomoći ugroženim porodicama od poplava i klizišta, konkretno za porodicu Almira Oruča. U prodaju je pušteno 2.500 karata i dosad je prodato preko 1.000 komada, a nadamo se da ćemo do srijede sve rasprodati“, izjavila je, pored ostalog, Fikreta Fejzić, predstavnica Udruženja mladih „Ljubičica“.
Ističe da joj je drago da su se nogometaši odazvali na ovu humanu akciju i da imaju veliko srce.

Nogometaš Aldin Džidić pojasnio je par tehničkih detalja i usput se zahvalio prijateljima iz Tuzle:
„Utakmica će se početi u 19 sati, a igrat će se dva poluvremena po 20 minuta. Nakon ove utakmice, igrat će se utakmica između dvije navijačke skupine „Robijaša“ i „Fukara“. Prijatelji iz Tuzle će nas ugostiti u uzvratnoj utakmici 16.12.2014,godine, kada će se, ponovo, igrati utakmica humanitarnog karaktera, a sav prihod će ići Domu za nezbrinutu djecu“- istakao je Džidić.

Pozivamo građane da se odazovu na ovu humanitarnu utakmicu i da kupovinom ulaznice (Cijena 3KM), pomognu u liječenju našeg oboljelog sugrađanina, Filipa Blaževića, kao i za pomoć ugroženim od poplava i klizišta.

Da ponovimo, utakmica će se odigrati u srijedu 10.decembra 2014.godine u 19 sati u sportskoj dvorani na Bilmišću.

E.Imamović za Zenicablog
+foto sa pressa

za humanost



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno