Biznis

Zabranjeno davanje gratis polica osiguranja u FBiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zabranjeno davanje gratis polica osiguranja u FBiH- Agencija za nadzor osiguranja u Federaciji BiH izrekla je mjeru zabrane odobravanja gratis polica osiguranja.

Analizom postupanja učesnika na tržištu osiguranja regulator je utvrdio nejednak tretman u razumijevanju i prirodi nastupa na tržištu osiguranja od osiguravajućih društava, kojima se narušavaju osnovna načela osiguranja, a što obuhvata pružanje odgovarajućih usluga i princip udruživanja i akumuliranja sredstava radi pokrića budućih obaveza.

– Takva postupanja suprotna su usvojenim internim aktima društava za osiguranje, kao i donesenim cjenovnicima premije, koje koriste društva za osiguranje u svom poslovanju s osiguranicima, te se takvim finansijskim operacijama narušavaju tehničke osnove proizvoda, aktuarska načela i pravila struke – obrazložila je svoju odluku Agencija za nadzor osiguranja FBiH.

Cijelu odluku pročitajte OVDJE



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno