Info

Za vikend snijeg, pogledajte prognozu vremena za narednih 15 dana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Kako je objavio Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ), umjereno do pretežno oblačno s povremenim slabim padavinama, preovladavat će u Bosni. U Bosni i Hercegovini u narednih 15 dana vremenske prilike neće se značajnije mijenjati.
– Padavine će u nižim predjelima biti većinom u obliku kiše, a u nešto višim područjima kiša bi mogla prelaziti u susnježicu i u snijeg. Na planinama, očekivane padavine bit će u obliku snijega. Kiša bi se u dodiru s tlom mogla smrzavati stoga pazite na poledicu – naveli su iz FHMZ-a. Na području južne Hercegovine će izostati padavine, a vrijeme će biti uz promjenjivu naoblaku i sa znatno više sunčanih sati.
Jutarnje temperature će sredinom sedmice biti nešto niže u odnosu na prosječne a najviše dnevne će u većini krajeva biti pozitivne. Puhaće pretežno slab vjetar sjevernog i sjeverozapadnog smjera
Minimalne jutarnje temperature zraka u naredna dva dana varirat će od -8 do -2 stepena Celzijusa u centralnim, u sjevernim područjima Bosne i do 2, a. Na jugu zemlje do 6 stepeni. Najviše dnevne temperature između 0 i 5 u Bosni do 10 stepeni Celzijusa u Hercegovini.
U drugom dijelu sedmice minimalne temperature od -3, a maksimalne dnevne do 12 stepeni Celzijusa.
– Za dane vikenda 18. i 19. decembra kao i početkom sljedeće sedmice prema dostupnim prognostičkim podacima očekuje se pretežno oblačno vrijeme s snijegom u većem dijelu zemlje – saopćeno je iz FHMZ-a.
Minimalne temperature zraka biće u rasponu od -8 i -3 u Bosni, do 4 stepena Celzijusa u Hercegovini. U istočnim područjima Bosne jutarnje temperature moguće su i do -11 stepeni. Maksimalne dnevne temperature varirat će između -5 i 1 stepen u Bosni do 5 u Hercegovini.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno