Info

Pogledajte koji su najpouzdaniji automobili

Iako neki ljudi mijenjaju marke svaki put kad kupe novi automobil, većina njih je i dalje odana jednom, uglavnom zbog pouzdanosti.

What car? je sproveo anketu na skoro 13.000 vozača kako bi utvrdila kojim automobilima se voze i koliko kvarova su doživjeli u proteklih 12 mjeseci.

Za svakog od njih, od vlasnika je zatraženo da kaže koliko košta popravka i koliko vremena je proveo na popravci. Na osnovu ovih podataka napravljena je jedinstvena procjena pouzdanosti za svaki model, prenose Nezavisne novine.

U anketu je uključeno ukupno 175 modela od 31 proizvođača automobila, pa ako kupujete automobil ili ste upravo razmišljali o promjeni jer vam “limeni ljubimac” stvara previše problema, ova lista je za vas.

Najpouzdaniji:

1. Lexus – 98,7%

Činjenica da je većina Lexusovih modela hibridna, što im daje još jedan pogonski sklop da se ‘pokvare’, njegov izuzetno visok nivo pouzdanosti je još impresivniji. NKS i RKS terenci postigli su više od 99% tokom sprovođenja ankete, osvojivši Lexus zlatnu medalju.

2. Mitsubishi – 97,8%

Mitsubishijev hibrid Outlander pokazao se izuzetno impresivnim, gurnuvši Mitsubishi na drugo mesto na ovoj listi. Ostvarila je ocjenu pouzdanosti od 97,8%, a samo 13% vlasnika je u prošloj godini navelo problem.

3. Toyota – 97,7%

Vjerovatnoća da ste u neformalnom razgovoru čuli da Toyota proizvodi neke od najpouzdanijih automobila je velika, ali i tačna. Poput Škode Citigo, i Aigo je od svojih vlasnika stekao savršenih 100%, a nešto veći Iaris ne zaostaje sa 99,7%. Toyotini hibridni modeli su takođe pouzdani: Corolla je dobila 98,4%, a Auris 97,4%.

Najmanje pouzdani:

1. Land Rover

Iako automobili Land Rovera imaju dobru reputaciju, i to ne samo u pogledu pouzdanosti, izgleda da to nije slučaj. Discoveri Sport i Range Rover Sport pokazali su se kao najmanje pouzdani automobili, sa rezultatima od 73,1%, odnosno 74,2%. U stvari, sva tri najmanje pouzdana luksuzna SUV-a nose Land Rover značku.

2. Renault

Uzimajući u obzir ocjenu pouzdanosti od 88,6%, čini se da su vlasnici Renault Kadjar pretrpili dosta problema u posljednjih godinu dana. Međutim, pokazao se da je nešto manji Captur prilično pouzdan sa 95,0%.

3. Tesla

Poznato je da je Tesla imao puno problema sa kvalitetom izrade u modelima S i Ks. Vjerovatno se zbog toga našao tako nisko na ovoj skali. Ipak, njena budućnost izgleda obećavajuće. Noviji Model 3 je na vrhu segmenta električnih automobila sa ocenom pouzdanosti od 99,4%.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: