Ostali sportovi

Za vikend nastupaju Alić, Tuka, Pezer…

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za vikend nastupaju Alić, Tuka, Pezer…- Reprezentativci i reprezentativke Bosne i Hercegovine, njih devet, predvođeni selektorima muške i ženske reprezentacije, Elvirom Krehmićem i Dragomirom Čabrilom, jučer su iz Sarajeva otputovali na Prvenstvo malih zemalja koje se održava na Malti 11. juna (subota).

Prvenstvo malih zemalja zamišljeno je kao specijalni projekat Evropske atletske federacije na kojem će pored članice Atletske asocijacije malih zemalja (Andora, Kipar, Gibraltar, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, San Marino i Crna Gora), učestvovati i predstavnici iz Makedonije, Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, kosova i Moldavije. Ukupno će nastupiti 18 zemalja.

Takmičenje se održava po prvi put, a pravo nastupa su stekli atletičari koji su ispunili norme koje je postavila Evropska atletska federacija.
Bosnu i Hercegovinu će predstavljati: Gorana Cvijetić – 100 m prepone, Hodžić Samir, Lučić Sara i Mladena Petrušić – vis, Rusmir Malkočević i Milica Ožegović – 400 metara, Tanja Marković – dalj, Abedin Mujezinović i Bojan Stanišić – 800 metara.

Na takmičenju na Malti neće nastupiti Mesud Pezer, Hamza Alić, Amel Tuka, Kemal Mešić i Dejan Mileusnić.

Tokom vikenda, Alić, Tuka i Kimani će nastupiti na Mitingu „Safet Zajko“ u Sarajevu. Amel će trčati trku na 400 metara, dok će Alić nastupiti u bacanju kugle. Lucija Kimani će trčati u trkama na 3000 metara i 800 metara.

Mesud Pezer putuje u Finsku gdje će nastupiti 12. juna, a 13. juna će nastupiti u Estoniji. (ASBIH)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno