Ostali sportovi

Prvenstvo malih zemalja: tri medalje za BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prvenstvo malih zemalja: Tri medalje za predstavnike Bosne i Hercegovine  – Na Malti je održno prvo Prvenstvo malih zemalja na kojem su nastupili predstavnici iz 18 zemalja.

Prvenstvo malih zemalja zamišljeno je kao specijalni projekat Evropske atletske federacije na kojem će pored članice Atletske asocijacije malih zemalja (Andora, Kipar, Gibraltar, Island, Lihtenštajn, Luksemburg, Malta, Monako, San Marino i Crna Gora), učestvovati i predstavnici iz Makedonije, Albanije, Armenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, kosova i Moldavije.

Predstavnici Bosne i Hercegovine ostvarili su dobre rezultate. Osvojene su tri medalje i popravljena su tri lična rekorda.

Srebrenu medalju osvojila je prvakinja Bosne i Hercegovine u skoku u dalj, skokom dužine 5,87 metara. Bronzane medalje su osvojile Mladena Petrušić u skoku u vis (175cm) i Gorana Cvijetić u disciplini 100 metara prepone (14,58s).

Lične rekorde su popravili Rusmir Malkočević na 400 metara (48,04s – 5. mjesto), Milica Ožegović na 400 metara (55,39s – 4. mjesto).

 Ostali rezultati:

SKOK U VIS: Sara Lučić – 175 cm – 4. mjesto

800 metara: Bojan Stanišić – 1:52,61 – 11. mjesto

800 metara: Abedin Mujezinović (AK Zenica) – 1:53,26 – 13. mjesto

SKOK U VIS: Samir Hodžić – 205 cm – 6. mjesto

Atletska reprezentacija Bosne i Hercegovine je ukupno je osvojila 31 bod, što joj je u ukupnom plasmanu donijelo osmu poziciju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno