Zločini

Za rubriku Vjerovali ili ne: iz ArcelorMittala ukradena plinska prigušnica sa Visoke peći teška dvije tone, Uprava nudi nagradu za informacije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za rubriku Vjerovali ili ne: iz ArcelorMittala ukradena plinska prigušnica sa Visoke peći teška dvije tone, Uprava nudi nagradu za informacije – Prije nekoliko dana, u pogonima ArcelorMittala u Zenici, zabilježena je, vjerovatno do sada najčudnija i najnevjerovatnija krađa imovine. Prema informacijama dostupnim našem portalu, ukradena je plinska prigušnica iz pogona (departmenta) Visoke peći.

Bila bi to samo jedna u nizu krađa, kakve se registruju po preduzećima, da ukradeni “predmet”, prema dostupnim informacijama nije težak dvije tone i gotovo sigurno nije mogao biti iznesen iz kruga AMZ-a bez saradnje više osoba.

Ono što je privuklo našu pažnju jeste poziv Uprave kompanije, koja se obratila svim zaposlenicima, ponudivši nagradu za informaciju o počiniocima, kao i sudbini prigušnice.

-Ukradena prigušnica na tržištu sekundarnih sirovina vrijedi 1.000 KM, ali kao dio postrojenja Visoke peći kompaniji vrijedi 42.000 KM, rečeno je, uz poziv da se korisne informacije o krađi ili počiniocima jave Uprave, za što slijedi nagrada.

Zatražili smo komentar Uprave o ovom slučaju, ali nam je službeno saopćeno da “nemaju šta reći, osim da su policiji i nadležnim organima prepustili slučaj”.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno