Politika

Za predsjednika NiP-a ZDK izabran Mesud Ajanović, potpredsjednici Edisej Sjerotanović i Admir Mujkić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na Izbornoj sjednici kantonalne Skupštine Naroda i Pravde za Zeničko-dobojski kanton, koja je održana 31. oktobra ove godine u Zenici, za predsjednika Skupštine je izabran Armin Hadžić (Zenica), a za potpredsjednice Amina Smajić (Breza) i Dženana Deljkić (Tešanj).

Na sjednici, kojoj je prisustvovalo 43 člana iz devet do sada osnovanih općinskih/gradskih organizacija NiP-a u ZDK, za sekretara Kantonalne skupštine je izabrana Hatidža Šarić Tufekčić.

Od predloženih članova iz svih općinskih/gradskih organizacija NiP-a ZDK, formiran je i Izvršni odbor Kantonalne organizacije NiP-a, a za predsjednika je izabran Mesud Ajanović iz Tešnja, a potpredsjednici su Edisej Sjerotanović iz Zenice i Admir Mujkić iz Zavidovića.

Izvršni odbor je preuzeo obavezu da u roku od dva dana delegira članove koji bi trebali Kantonalnu organizaciju NiP-a ZDK predstavljati na Prvom kongresu NiP-a, koji će biti održan 20.novembra ove godine u Sarajevu.

Nakon što Skupština NiP-a ZDK potvrdi imena predloženih delegata, i ona će biti objavljena.

– Ova Izborna skupština je potvrdila brz i snažan rast NiP-a u ZDK, ali i izražen kvalitet kadrova u kantonalnoj organizaciji, na što svi članovi i simpatizeri NiP-a mogu biti veoma ponosni – saopćeno je iz NiP-a ZDK.

O ispravnosti procedura i cjelokupnoj regularnosti izbora brinula se Izborna komisija, na čijem je čelu bio Emir Ibrahimović iz Breze.

Na svakom izbornom nivou vodilo računa o što većoj uključenosti mladih i žena u sve strukture partije.

Tokom oktobra organizirani su unutarstranački izbori u svim općinskim i gradskim organizacijama i povjereništvima Naroda i Pravde širom BiH, organizuju se i izbori na kantonalnim nivoima, saopćeno je iz NiP-a.

(FOTO: Elmedin K. – FB )



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno