Politika

SDA Zenica: Bahati Kasumović spašava VIK zavlačeći ruku u džepove građana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović potpisao je odluku o poskupljenju vode, odnosno usluga JP “Vodovod i kanalizacija” Zenica i tako još jednom pokazao da je bahat, socijalno neosjetljiv i autokrata koji ne uvažava ni stavove vijećnika u Gradskom vijeću.

Nametanje odluke o drastičnom povećanju cijene vode apsolutno je neprihvatljivo i vrijeđa zdrav razum, jer je gradonačelnik odlučio da pruži ruku spasa nesposobnom menadžmentu VIK-a a ne da zajedno traže rješenja koja bi manje opteretila građane.

Zahtjev VIK-a je neprihvatljiv i nema ekonomskog utemeljenja, jer je ovo preduzeće još prije nekoliko godina uvelo tzv. fiksni trošak kao garanciju za vraćanje kredita za razvojne projekte i to je bio razlog više da se zahtjev za drastično povećanje cijena vode odbije.  Poskupljenje će osjetiti i građani i privreda. Frizerski saloni, autopraonice i drugi obrti bit će prinuđeni podići cijene, a oni manji ili novi na tržištu morat će zatvoriti svoje radnje.

Zeničanke i Zeničani moraju znati da je poskupljenje vode posljedica ogromnog povećanja troškova poslovanja ovog javnog preduzeća izazvanog zapošljavanjem podobnih, a nesposobnih kadrova bliskih gradonačelniku Kasumoviću, kakvi su i sami članovi Uprave JP VIK Zenica, ali i to da je iz ovog preduzeća izvlačen novac za finansiranje predizbornih aktivnosti Fuada Kasumovića koji im, otimajući od građana, pokušava nadomjestiti izvučeni novac.

SDA ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno