Zenica

Za Plavu vodu biće prekopano 800 parcela: Radovi počinju naredne godine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

”Realizacija projekta Plava voda odvija se na relativno zadovoljavajućem nivou. Stvoreni su preduslovi da se nastavi druga faza izbora izvođača radova po pravilima EBRD-a. Već je izabrana kuća koja će vršiti nadzor radova. Sljedeći korak je da se održe sastanci sa firmama koje su prošle pretkvalifikaciju za izvođača radova. Radi se o četiri inostrane kompanije”, izjavio je za Oslobođenje Ernad Granić, direktor JP Regionalni vodovod Plava voda Travnik.

Granić je napomenuo da je otežavajuća okolnost to što obnavljaju dokumentaciju, a da je dobra vijest što bi sredstva iz CEV banke trebala biti dostupna uskoro, te što su stvoreni preduslovi za pokretanje procesa rješavanja imovinskopravnih odnosa, odnosno eksproprijacije zemljišta.

– Preduzeće će se, čim prikupi sve potrebne dokumente, obratiti nadležnim službama općina Travnik, Novi Travnik i Busovača, te Grada Zenice koji provode te procese.

Radi se o 50 kilometara, ako se uzmu glavni vod i odvojci vodovoda, o više od 800 parcela. Na sreću, 70 posto tog zemljišta je državna imovina. Proces bi trebao ići brzo. Podigli smo agilnost u svim općinama i gradovima koji su u projektu, da se to što prije završi, kako bi u tim službama bili pripremljeni da proces počnu maksimalno efikasno. Dobra vijest je da je Komisija završila tehničku evaluaciju ponuda za projekat FOPIP, to jest za grant od SIDA, gdje bi svaka od četiri općine, Travnik, Busovača, Novi Travnik i Zenica, trebala dobiti po 500.000 eura.

Očekuje se narednih dana da se završi i otvaranje financijskih ponuda, da se zna izvođač koji će voditi projekt, rekao nam je Granić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno