Nogomet

Za omladince postigao više od 100 golova, ali još čeka na debi u prvom timu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nogometaši Čelika sezonu u 1.ligi FBiH otvorili su sa dva remija u gostima protiv Stupčanice, te Radnika iz Hadžića na domaćem terenu. I dok se bod protiv jednog od favorita za ulazak u viši rang može smatrati dobrim rezultatom, bod kod kuće protiv Radnika nikako ne može zadovoljiti zeničku publiku, koja po običaju ima visoke kriterije i uvijek očekuje najbolje od svojih ljubimaca.

Zeničani su u odnosu na prošlu sezonu zadržali kostur ekipe, a klub je angažovao 11 novih igrača od kojih je nekoliko i povratnika u matični klub (Brkić, Horić, Piljug). Iako je klub s Bilinog polja, odnosno stručni štab na čelu sa Arminom Duvnjakom u protekle dvije sezone posvetio veliku pažnju mladim igračima, od kojih su neki nosioci igre, čini se da im je jedan igrač prošao neopaženo, a koji sigurno zaslužuje da bude među 25 igrača u prvom timu.

Benjamin Ahmetspahić 18-godišnji je ofanzivac juniora Čelika, koji je u protekle tri sezone postigao za kadete i juniore Čelika 100 golova, naravno računajući prvenstvo i Kup utakmice.

Ovaj talentovani napadač prošle sezone je bio prvi strijelac lige sa 25 golova, dok je sezonu prije u kadetskoj konkurenciji postigao nevjerovatnih 49 golova u sezoni. Ahmetspahić je izlazno godište i još ovu sezonu ima pravo nastupa u juniorskoj konkurenciji. Koliko je motiviran i željan golova, ali i da „neko“ primijeti njegove igre dovoljno govori da je u prva dva kola ove sezone u Omladinskoj ligi FBiH postigao čak osam golova.

Kako smo već pisali, klub s Bilinog polja daje šansu mladim igračima i u prvom timu, ali zaista je iznenađenje da Ahmetspahić još nije debitovao za prvi tim i da se na njega ne računa ozbiljnije. Treba dodati da je ovaj mladi nogometaš bio i član pionirske, te kadetske reprezentacije BiH.

Hoće li u klubu šta poduzeti po ovom pitanju saznat ćemo u narednom periodu, ali zaista je nedopustivo da jedan tako mlad nogometaš ne dobije šansu u seniorima Čelika, gdje u napadu sigurno nema toliko kvalitetnih napadača.

Autor: D.Kurbegović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno