Nogomet

Meho Kodro saopštio spisak igrača za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine narednog mjeseca nastavlja kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, a na klupi našeg tima debitovat će Meho Kodro koji je danas objavio spisak igrača na koje će računati za mečeve protiv Lihtenštajna i Islanda.

Naša reprezentacija kvalifikacije za EP otvorila je pobjedom protiv Islanda u Zenici, no potom smo doživjeli poraze od Slovačke, Portugala i Luksemburga zbog čega su čelnici Nogometnog saveza BiH odlučili da je vrijeme za nove promjene.

Faruk Hadžibegić je nakon poraza od Luksemburga dobio otkaz iako je tek nešto više do pola godine bio na klupi Zmajeva.

U NSBiH su nakon toga razgovarali s nekoliko kandidata, a izbor je pao na Mehu Kodru koji je konačno dobio pravu priliku da se okuša na mjestu selekora bh. reprezentacije.

Kodro je danas u prostorijama NSBiH u Sarajevu održao press konferenciju, a na početku iste saopštio je spisak igrača koje će računati na mečevima protiv Lihtenštajna i Islanda koji nas očekuju narednog mjesta.

ovi selektor Zmajeva nije pravio previše promjena u odnosu na prethodni Hadžibegićev spisak.

Golmani: Ibrahim Šehić, Nikola Vasilj, Kenan Pirić.

Odbrana: Anel Ahmedhodžić, Hrvoje Miličević, Adrian Leon Barišić, Sead Kolašinac, Amar Dedić, Jusuf Gazibegović, Dennis Hadžikadunić

Vezni red: Amir Hadžiahmetović, Rade Krunić, Miralem Pjanić, Sanjin Prcić, Benjamin Tahirović, Miroslav Stevanović, Adi Nalić

Napad: Edin Džeko, Ermedin Demirović, Smail Prevljak, Kenan Kodro, Smail Prevljak, Nemanja Bilbija.

Također, Kodro je saopštio i dodatni spisak igrača koji su u pričuvi u slučaju da se neko od igrača sa spiska povrijedi. Na rezervnom spisku su: Goran Karačić, Siniša Saničanin, Eldar Čivić, Gojko Cimirot, Dal Varešanović, Luka Menalo i Amer Gojak.

Kodru debi na klupi naše reprezentacije očekuje već 8. septembra kada ćemo dočekati Lihtenštaj na Bilinom polju, dok tri dana kasnije Zmajevi igraju u gostima protiv selekcije Islanda.

Jasno je da više nemamo prava na kiks ukoliko želimo zadržati kakvu-takvu šansu da se kroz kvalifikacije plasiramo na Evropsko prvenstvo.

Nakon četiri odigrana kola u našoj grupi lider je Portugal s maksimalnih 12 bodova, dok drugoplasirana Slovačka ima dva boda manje.

Treći je Luksemburg sa sedam, a potom slijedi naša reprezentacija i Island koje imaju po tri boda. Posljednji je Lihtenštajn bez bodova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno