Zločini

Za nepunih pet mjeseci šest “revolveraških” obračuna u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za nepunih pet mjeseci šest “revolveraških” obračuna u Zenici – Na nedavno održanom Danu policije, 15. maja, naveden je podatak da su riješeni svi krivični slučajevi ubistava i teških ranjavanja iz prošle i prethodnih godina, ali je godina koja se bliži svojoj polovini, za manje od pet punih mjeseci, prepuna “revolveraških obračuna”, odnosno napada sa upotrebom oružja

Podsjećamo,

31. januara

došlo je do pucnjave u 10.55 sati u kojoj je Beris Đerahović upotrijebio vatreno oružje prema K. A. koji je zadobio prostrelnu ranu noge. Odmah o saznanju, pripadnici Policijske uprave 1 su izašli na mjesto događaja i obavili uviđaj. Izvršilac je lišen slobode i sproveden na kriminalističku obradu u prostorije Policijske uprave..

5. aprila

U ulici Augusta Šenoe, izvršeno je krivično djelo izazivanje opće opasnosti upotrebom vatrenog oružja od strane lica M.B. i M.D., oba lica iz Zenice. Tom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. Od strane policijskih službenika Policijske stanice Centar navedena lica su locirana, lišena slobode i zadržana u prostorijama za zadržavanje, a sporno oružje je pronađeno i oduzeto…

4. maja Pucnjava u Travničkoj ulici, u blizini OŠ “Miroslav Krleža” – U blizini Osnovne škole “Miroslav Krleža” u zeničkoj ulici Travnička cesta se dogodila pucnjava. Dežurni u Operativnom centru MUP-a ZDK je dodao da je za sada nepoznata osoba oko 18 sati pucala iz vatrenog oružja prema P. E. (1985) koji nije povrijeđen..

5. maja

Pucnjava u Staroj čaršiji, teško ranjen Suad Tabaković, privedena jedna osoba – Iza 20 sati u Staroj čaršiji dogodila se pucnjava u kojoj je najmanje jedna osoba ranjena, a nekoliko osoba je u bjegstvu..

23. maja

Prema dostupnim podacima, Renato Barišić je, prema informacijama dobijenim od ljekara, ranjen u glavu, odnosno u usta, iz neposredne blizine, te se radi o ustrijeloj rani, obzirom da se metak zadržao u vratu. Iako se, prema prvim informacijama, ne radi o direktno životno ugrožavajućim povredama, ranjeni je podvrgnut CT snimku radi utvrđivanja mjesta gdje se metak zadržao, te kakve su moguće posljedice i hitnost operativnog zahvata..

24.maja

27-godišnji A.M. teško ranjen, u bjegstvu osumnjičeni H.D. nakon najnovije pucnjave u Londži – Mladić, rođen 1990. zadobio je teške tjelesne povrede večeras u pucnjavi koja se dogodila u Londži.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno