Ljudi

Za manje od 24 sata prikupljen novac za odlazak Ajdina Žigonje u Tursku, Sarajka uplatila 7.000 eura

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za manje od 24 sata prikupljen novac za odlazak Ajdina Žigonje u Tursku, Sarajka uplatila 7.000 eura – Samo 24 sata nakon što je Elvis Žigonja, otac malog Ajdina, objavio da je potrebno oko 8.000 eura za odlazak njegovog devetogodišnjeg sina na pregled u Tursku, skupljen je kompletan iznos.

“Dragi prijatelji, želim da vam se svima zahvalim, svima vama koji ste dijelili apel koji se jako brzo proširio, ali i ogromno hvala svima vama koji ste donirali sredstva za ovu akciju. Bog vam dao svako dobro”, napisao je Elvis u grupi na Facebooku Pomozimo Ajdinu Žigonji.

On naglašava da je danas dobio poziv iz Sarajeva od žene koja ga je pitala koliko je prikupljeno sredstava. Pošto je odgovorio da nema uvid u tačan iznos s obzirom na to da je akcija tek jučer pokrenuta, ona je kazala da pita zbog toga što želi uplatiti ostatak iznosa.

“Znači, šok! Sve mislim jesam li dobro čuo. Zaista ne znam šta da kažem, nemam riječi… Rekoh da je bilo nekih uplata, liježu na Ajdinov račun sve vrijeme. Ja sam rekao da je otprilike leglo oko 1.500 KM do sada. Ona je rekla da je to super i rekla je da ostalo ona završava. I opet šok”, napisao je Elvis Žigonja na Facebooku.

Otac hrabrog Ajdina je rekao i to da je danas provjerio stanje na računu na koji su pristizale uplate te je izračunao da je uplaćeno dodatnih 7.000 eura.

“Tako jednostavno, bez pitanja, osjeti se po glasu da se radi o divnom stvorenju. Najprije nas je upitala kako želimo da nam uruči novac, na račun ili ručno. Ja sam rekao da stane, ipak se radi o velikom iznosu, te sam kazao da mi nju prvo moramo upoznati. Tako je i bilo. Emina Vila je osoba koja nas je obradovala pozivom, ponovo pokazala i dokazala kakve ljude naša BiH ima. Više puta smo se uvjerili u to, ali ovo danas je zaista nešto posebno. Emina Vila nas je ugostila u njenom ugostiteljskom objektu, gdje radi moj prijatelj Miran Karić”, dodao je Elvis Žigonja.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno