Info

Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za dvije godine u FBiH zaposleno 32.000 ljudi, Tešanj najperspektivniji, Bingo na vrhu liste firmi – Prema zvaničnim podacima FBiH, poslovno najperspektivnije područje je općina Tešanj, u kojoj je u posljednje dvije godine zaposleno blizu 1.750 osoba.

Na osnovu podataka Vlade FBiH, za nešto više od dvije godine u FBiH zaposleno je ukupno 32.000 ljudi. U istom periodu, nezaposlenih na evidencijama biroa za zapošljavanje je za 36.375 manje. Razlika od nešto više od četiri hiljade ljudi koja se pojavljuje je u onim osobama koje su u tom periodu odjavljene s biroa i vjerovatno napustile BiH.

Ukupan broj zaposlenih 30. juna ove godine u FBiH iznosio je 508.113, dok je nezaposlenih bilo 355.288.

Treba istaći da su znatan doprinos u smanjenju nezaposlenosti dale kompanije osnovane u posljednje dvije godine. Tako je 10 novih firmi u FBiH zaposlilo nešto više od 1.000 ljudi, a najviše u Tuzli i sarajevskoj općini Novi Grad.

Klix



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno