Zenica

Za dva dana dvanaest operacija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Službi za očne bolesti JU KBZ-a zahvaljujući stručnom operativnom timu ljekara oftalmo-hirurga uspješno su izvedeni operativni zahvati katarakte putem praktične primjene savremenog aparata za fakoemulzifikaciju. Ultrazvučna operacija-fakoemulzifikacija se u našoj Ustanovi primjenjuje od 2007. godine i radi se o nastavku izvođenja operacija na novom savremenom aparatu.

Značaj operativnih zahvata primjenom ultrazvučne metode-fakoemulzifikacije je višestruk kako za pacijente, tako i za ljekare Službe za očne bolesti KBZ-a jer povećava sigurnost, efikasnost i komfor pri izvođenju ovog vrlo čestog operativnog zahvata, a pacijentima osigurava brz oporavak i kraće zadržavanje u ustanovi s obzirom da se izvodi bez anestezije.

Unazad dva dana operisano je ukupno 12 pacijenata a povodom urađenih operativnih zahvata katarakte, pa je u sali Direkcije Bolnice upriličena je i press konferencija za medije, na kojoj se prisutnim predstavnicima medija obratio mr.med.sci.prim. Harun Šestić, direktor Bolnice a informacije o operativnim zahvatima je prezentirala mr.biomed.sci.prim.dr Dženana Isaković načelnica Službe za očne bolesti koja je i dio operativnog tima a koji čine 11 oftalmo-hirurga Službe za očne bolesti JU KBZ-a.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno