Zenica

Foto: Scorpio preko Prenja na vrh Lupoglava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Skijama preko Prenja i na vrh Lupoglava – Uz organizaciju ovogodišnjeg memorijalnog uspona na vrh Lupoglava preko 200 planinara, PS BiH je organizovao i skijašku turu preko Prenja, sa željom da na dostojan način obilježi 45 godina od velike prenjske tragedije, obzirom da je i prvom zimskom usponu na Lupoglav prethodila skijaška tura. Može se reći da je ovogodišnja skijaška tura bila šlag na impresivnu organizaciju tradicionalnog uspona od grobova u Barnom dolu do samog vrha.

Grupu je sačinjavalo devet alpinista koji su izveli nezaboravnu turu iz Idbara preko Tisovice i Soplja, izvršili uspon na Lupoglav sa sjeverne strane i u istom danu se skijama vratili u dolinu Idbara, preko Zakantara i Tisovice. PS BiH posebnu zahvalnost izražava PD Borašnica iz Konjica, koje je ustupilo dom na Vrutku kao bazu, te konjičkom visokogorcu Senadu Hodžiću Holetu, koji je bio izvrstan domaćin i velika pomoć u samoj realizaciji ture.

FOTO GALERIJA DOSTUPNA NA OVOM LINKU – KLIKNI 

 

 

.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno