Info

Za američku vizu trebat će dati podatke s društvenih mreža

Za američku vizu trebat će dati podatke s društvenih mreža
Za američku vizu trebat će dati podatke s društvenih mreža
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Za američku vizu trebat će dati podatke s društvenih mreža – Vlasti SAD-a odlučile su pooštriti proces dobivanja vize za posjet njihovoj zemlji, a kako se u viznom režimu za turiste i dalje nalazi Hrvatska, ova bi vijest mogla biti zanimljiva svima koji planiraju uskoro putovati “preko bare”.

Naime, tražitelji viza za SAD, za koje lokalne ambasade procijene da je to potrebno, od sada će biti suočeni s nešto rigoroznijim procesom provjere. Kada netko od nadležnih procijeni da je potrebno dodatno proučiti identitet i “ispravnost” tražitelja vize, dat će mu na ispunjavanje mnogo opsežniji upitnik. U njemu se, pored uobičajenih pitanja, nalazi i nekolicina njih vezanih uz online život.

Za dobivanje vize će, tako, neki morati dati na uvid i svoje račune na društvenim mrežama – i to sva korisnička imena koja su koristili tijekom posljednjih pet godina na bilo kojoj od društvenih mreža ili srodnih aplikacija. Isto tako, tražit će ih se i brojevi telefona te sve e-mail adrese kojima su se služili u zadnjih pet godina.

Dodatno, bit će potrebno ispuniti i detalje o svim putovanjima, adresama stanovanja te zaposlenju u zadnjih čak petnaest godina. Novi formular već je moguće pronaći na Internetu. Trumpova administracija pojašnjava da je riječ o mjeri koja bi trebala jamčiti bolju sigurnost i olakšati borbu protiv terorizma, dok kritičari smatraju da će dodatne provjere odvratiti brojne turiste i studente od putovanja u SAD.

bug.hr



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno