Zenica

Za 228 mjesta pristiglo 326 prijava

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Na jednomjesečni konkurs za prijem 220 studenata na smještaj u 54 trokrevetne i 33 dvokrevetne sobe Studentskog centra Zenica (SCZ), javilo se nešto manje studenata nego prošle godine, ali ipak puno više od raspoloživog kapaciteta, pa će opet biti formirane liste čekanja.

– Ukupno smo zaprimili 326 aplikacija, od čega 212 iz općina Zeničko-dobojskog, 105 iz Srednjebosanskog i jednu iz Unsko-sanskog kantona, dok su četiri prijave iz Republike Srpske. Za studente iz RS-a smještaj subvencionira Federalno ministarstvo obrazovanja. Svi studenti koji budu uslovno primljeni od Komisije za prijem, koja je konstatirala stanje prispjelih aplikacija, dok će naredno zasjedanje imati 1. septembra, morat će donijeti i potvrdu da su upisali narednu godinu studija.

Već godinama na smještaju nemamo ponavljača. Trenutno nemamo podatak koliko je od prijavljenih brucoša, ali za njih je rezervisano 35 posto mjesta- kaže pomoćnica direktora Miralema Bašić- Buzaljko. Lista primljenih će biti poznata najdalje do 10. septembra.

Ostali idu na listu čekanja. Na manji broj prijava, kaže Bašić-Buzaljko, gotovo sigurno je utjecala i činjenica da je Univerzitet Zenica u prvom upisnom roku upisao za oko 220 studenata manje od plana (odobren upis 1.365 brucoša-op.a.).

nasarijec.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno