Info

Wizz Air obustavlja letove sa aerodroma u Tuzli

Wizz Air obustavlja letove sa aerodroma u Tuzli – Wizz Air, najveća niskotarifna aviokompanija u Srednjoj i Istočnoj Evropi, objavila je danas da, zbog ograničenja putovanja koja su nametnuta svim inostranim letovima, obustavlja sve letove iz i prema Tuzli. Odluka će se primjenjivati od 17. marta do 3. aprila 2020. godine.

Ograničenja putovanja pojavila su se kao odgovor na širenje pandemije COVID-19. Vlada FBiH, a potom i Vijeće ministara BiH uveli su stroge uslove putovanja za koje se još uvijek ne zna do kada će trajati, a iz Wizz Aira poručuju da nastavljaju pažljivo pratiti sva dešavanja.

Putnici sa rezervacijama pogođeni ovim obustavama letova automatski će biti obaviješteni putem e-maila, u slučaju da su bukirali let direktno na wizzair.com ili putem mobilne aplikacije ove aviokompanije. 120 posto prvobitne cijene koju su platili automatski će se prenijeti na WIZZ račune kupaca, a taj iznos će moći iskoristiti u naredna 24 mjeseca za kupovinu proizvoda i usluga Wizz Aira. Putnici se također mogu odlučiti za povrat gotovine, što će potrajati duže, a o svim potrebnim koracima za bankovni transfer ili prenos novca na bankovnu karticu bit će informisani u posebnom e-mailu. U ovom slučaju kupci će moći dobiti samo 100 posto prvobitne cijene. Putnici koji su letove rezervisali putem turističkih agencija, uključujući i turističke agencije putem interneta, trebali bi stupiti u kontakt sa kompanijama od kojih su kupili karte.

Wizz Air se iskreno izvinjava zbog poremećaja koje bi zabrana putovanja mogla donijeti kupcima i uvjerava ih da su sigurnost i dobrobit putnika glavni prioritet aviokompanije.

O kompaniji Wizz Air

Wizz Air je najveća niskotarifna aviokompanija u Centralnoj i Istočnoj Evropi koja u ponudi ima više od 700 destinacija sa 25 aerodroma i povezuje 155 destinacija u 45 zemalja. Wizz Air ima tim od preko 5000 profesionalaca koji nude izvanrednu uslugu i veoma niske cijene karata i zahvaljujući tome je bio omiljeni izbor blizu 40 miliona putnika u 2019. godini. WIZZ- ova flota se sastoji od 120 isključivo Airbusovih aviona, i to tipa Airbus A320 sa 180 sjedišta,  A321 sa 230 i A321neo sa 239 mjesta. Prema najnovijim podacima švicarske agencije za praćenje podataka o aviokompanijama CH-AVIATION, Wizz Air ima jednu od najmlađih avioflota na svijetu. Wizz Air je član Londonske berze pod skraćenicom WIZZ i uvršten je u Indekse FTSE 250 i FTSE All-Share. Wizz Air je registrovan u okviru programa Kontrole operativne sigurnosti (IOSA) Međunarodne asocijacije aviokompanija (IATA), globalnog lidera u kontroli aviosigurnosti. Kompaniju je nedavno jednom od deset najsigurnijih proglasila www.airlineratings.com, jedina agencija na svijetu koja se bavi ocjenjivanjem sigurnosti i proizvoda, a osvojila je i Nagradu za najbolju aviokompaniju u 2020. godini medijske kompanije ATW, koja predstavlja najviše priznanje za neku aviokompaniju ili pojedinca i dodjeljuje se pojedincima i organizacijama koji su se istakli po izuzetnom učinku, inovacijama i vrhunskoj usluzi.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: