Biznis

Web Shop – rješenje za vaše probleme

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U današnje vrijeme postoji jedna ključna stvar koja može značajno poboljšati uspješnost vašeg poslovanja, a to je vaša online prisutnost. Ukoliko vaša djelatnost uključuje prodaju proizvoda, ovo je tekst za vas.

Kupci 21. stoljeća su naviknuti  da u nekoliko klikova mogu pronaći informacije koje ih u tom trenutku zanimaju. Ipak, mnoge kompanije se limitiraju samo na pružanje osnovnih informacija o poslovanju na web stranici. To više jednostavno nije dovoljno.

Izrada web shopa može biti dodatak fizičkoj trgovini, ali ujedno najprofitabilniji prodajni kanal. Donosimo vam 5 ključnih prednosti Web shopa u odnosu na vašu trenutnu radnju.

#1 Značajno niži troškovi

Troškovi web shopa su puno manji nego troškovi fizičke trgovine. Kod fizičke prodaje je potrebno zaposliti radnike koji će se baviti npr. rukovođenjem, prodajom, i održavanjem, dok se kod web shopova velik dio procesa odvija automatizmom. Također, troškovi su u online trgovine znatno niži i u pravilu podrazumijevaju trošak najma prostora i režijskih troškova .

Ukoliko razmišljate o zatvaranju fizičke trgovine zbog smanjenog obima posla, otvaranje web shopa bi moglo spasiti vaše poslovanje i višestruko povećati promet.

#2 Radno vrijeme od 0 do 24, svaki dan

Za razliku od fizičke trgovine, online trgovina je uvijek otvorena. Kupac nedjeljom, praznicima i u ponoć može putem vašeg web shopa saznati ono što ga zanima i izvršiti kupovinu ili poslati upit. Kupci u svakom trenutku imaju mogućnost pregledavanja i naručivanja vaših proizvoda i ne ovise o radnom vremenu.

Također, mnogi poslovni ljudi nemaju vremena za shopping tokom radne sedmice ili ga imaju tek nakon što se trgovine zatvore, tako da pokretanje web shopa predstavlja nove mogućnosti prema novim kupcima koji do vaše trgovine jednostavno ne stignu ili su značajno udaljeni od vaše radnje.

#3 Vrlo jednostavna administracija

Kod većine web shopova administraciji je moguće pristupiti putem gotovo bilo kojeg uređaja koje ima pristup internetu, tako i putem vašeg mobilnog telefona, gdje god se u tom trenutku nalazili.

Ako želite promijeniti cijenu, dodati ili maknuti proizvod, mijenjati opis, odgovoriti na upit ili nešto drugo, to možete učiniti brzo i samostalno. Današnji web shopovi su prilagođeni i korisnicima koji nemaju toliko iskustva s web stranicama i sve je prilično jednostavno objašnjeno, tako da ne biste trebali imati problema s vođenjem administracije.

#4 Mjerljivi rezultati

Svaka aktivnost na web shopu je mjerljiva. U svakom trenutku možete vidjeti posjećenost web shopa, najinteresantnije proizvode, najprodavanije proizvode, demografsku i dobnu analizu kupaca, izvore prometa na web shopu te još mnogo informacija koje su nedostupne ukoliko vodite fizičku trgovinu. Podaci o izvorima prometa su vrlo korisni jer vam pokazuju na kojoj platformi za oglašavanje sve dobro funkcionira, a na kojoj ne.

Neki izvori prometa bi vas čak mogli i iznenaditi, pa ćete neočekivano usmjeriti dodatan budžet za oglašavanje, npr. na Google oglašavanje. Ukoliko vam se neka metoda oglašavanja pokaže neučinkovitom, možete je vrlo jednostavno napustiti i smanjiti troškove, dok je prilikom vođenja fizičkog radnje sve manje transparentno i treba mnogo vremena kako biste došli do podataka koje vam statistika vašeg web shopa pokaže u par klikova.

#5 Doseg do većeg broja kupaca

Fizičkom trgovinom ste najčešće vezani za jednu lokaciju i kupce iz njene neposredne blizine, a web shop omogućuje osobama iz drugih gradova, regija, država, pa i kontinenata da pregledaju vašu ponudu i postanu vaši novi kupci. Ako imate proizvod koji bi bio zanimljiv i inozemnim kupcima, izrada web shopa je odličan i, prije svega, ekonomičan način za širenje tržišta.

Bez daljnjeg, izrada web shopa predstavlja veći trošak, ali on će se, ukoliko pametno poslujete, isplatiti brže nego što očekujete. Zato, u 2020. razmislite o širenju poslovanja i na ovaj način.

Javite nam se na besplatni info broj 0800 223 338 ili [email protected].

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno