Biznis

Rok za prijavu za subvencioniranje dijela plaće za mart produžen do 5. maja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Rok za prijavu za subvencioniranje dijela plaće za mart produžen do 5. maja – Ministarstvo za privredu Zeničko-dobojskog kantona produžilo je do 5. maja rok za dostavu prijava na javni poziv za odobravanje i dodjelu finansijskih sredstava za subvencioniranje dijela najniže neto plaće za mjesec mart 2020. godine. Prvobitni rok za dostavu dokumentacije je bio 30. april.

Pravo na subvenciju u visini 50 posto minimalne neto plaće imaju pravna i fizička lica registrirana za obavljanje djelatnosti na području ZDK kojima je od marta zabranjen rad naredbama donesenim od strane Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba FBiH, a koji nisu raskinuli ugovore o radu sa uposlenicima u periodu od 29. februara do 31. marta ove godine.

Radi povišenih mjera zaštite zdravlja ljudi izazvanih pandemijom koronavirusa COVID-19, ovjerene i potpisane zahtjeve za subvenciju potrebno je dostaviti isključivo putem pošte na adresu Ministarstva privrede Zeničko-dobojskog kantona.

Adresa, potrebni obrasci i lista djelatnosti koje su zabranjene naredbama Federalnog štaba civilne zaštite i Kriznog štaba FBiH, a koje mogu ostvariti pravo na subvenciju, mogu se preuzeti sa internet stranice Zeničko-dobojskog kantona www.zdk.ba.

Podsjećamo, mjera subvencije polovine minimalne plaće za mart te cjelokupnog iznosa minimalne plaće za april, za što će javni poziv biti objavljen idućeg mjeseca, prva je interventna mjera Vlade Zeničko-dobojskog kantona za pomoć privredi zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa COVID-19.

Vlada je, također, liberalizirala korištenje sredstava Kreditno-garancijskog fonda, a prošle sedmice objavljen je javni poziv za odobravanje kredita, s tim da su kroz program Ministarstva za privredu osigurana i sredstva za subvencioniranje kamate u punom iznosu, tako da će za korisnike kredita iz ove linije kamata u konačnici iznositi 0 posto.

Press služba ZDK



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno