Info

VTKBiH: Vodič za izvoz/uvoz

VTKBiH u saradnji s vrhunskim stručnjacima uradila Vodič za izvoz i uvoz
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VTKBiH: Vodič za izvoz/uvoz- Vanjskotrgovinska komora Bosne i Hercegovine je u saradnji s vrhunskim stručnjacima iz Međunarodne trgovačke komore (ICC) razvila “Vodič za izvoz/uvoz- Globalni standardi međunarodne trgovine” koji pruža sažeta uputstva i referentni alat za rad trgovačkih stručnjaka.

Riječ je o najmjerodavnijem svjetskom priručniku za međunarodnu trgovačku praksu, a ovo temeljno, revidirano četvrto izdanje sadrži proširenu analizu novih pravila i propisa, uključujući ICC Incoterms 2010, te ključne teme, kao što su e-trgovina, međunarodno poslovanje i intelektualno vlasništvo, izvozni ugovori, rješavanje sporova i drugo.

Kako navode iz VTKBiH, pravila Incoterms definišu odgovornosti kupaca i prodavaca prilikom isporuke robe na osnovu kupoprodajnih ugovora. To su mjerodavna pravila koja utvrđuju kako se cijena i rizici raspoređuju među ugovornim stranama. Incoterms pravila se redovno uvrštavaju u kupoprodajne ugovore širom svijeta i postala su dio svakodnevnog jezika u trgovanju.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno