Info

VTKBiH – Privredni događaj “100 najvećih”: Analiza o ženama na menadžerskim pozicijama

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VTKBiH – Privredni događaj “100 najvećih”: Analiza o ženama na menadžerskim pozicijama – Najuspješniji bh. privrednici okupit će se u Sarajevu 26. septembra na vodećem privrednom događaju “100 najvećih”, 31. dodjeli priznanja najuspješnijim kompanijama u BiH.

Šaljući poruku da se u BiH može graditi i razvijati uspješan biznis, organizatori Poslovne novine, LRC BIS i Vanjskotrgovinska komora BiH (VTKBiH), u suradnji s partnerima Addiko bank i EuroExpress, predstavit će rezultate bh. kompanija u kategorijama prema ukupnom prihodu, dobiti, izvozu i investicijama gotovinskog toka. Projekt će se ove godine prvi put održati pod pokroviteljstvom predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Denisa Zvizdića.

Direktorica projekta 100 najvećih u BiH Alena Ahmetspahić – Fočo je danas na konferenciji za novinare u VTKBiH kazala da na ovaj način nastavljaju tradiciju pričanja pozitivnih priča bh. privrede.

“Ove godine poseban fokus ćemo imati na izvozu, a ponosni smo i što ćemo prvi put predstaviti rezultate analize o ženama na menadžerskim pozicijama, te ćemo jednu kompaniju na čijem je čelu žena i nagraditi”, kazala je Ahmetspahić- Fočo, najavljujući da će Poslovne novine u saradnji sa VTKBiH 30. augusta organizovati i panel diskusiju o temi Izazovi izvoza.

O učincima izvoza na bh. ekonomiju, kako je dodala, govorit će ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović, a bit će govora i o međunarodnoj naplati potraživanja i izazovima sa kojima se susreću izvoznici.

Dopredsjednik VTKBiH Vjekoslav Vuković naveo je da BiH ima potencijala, mogućnosti, volje i želje da ide naprijed i nađe svoje mjesto na svjetskom tržištu.

“Vodećih 300 izvoznika iz BiH koji su se našli na rang-listama u kategoriji velikih, srednjih i malih kompanija ostvarili su povećanje izvoza, a njihov udio u ukupnom izvozu BiH u 2017. iznosio je 60 posto”, kazao je Vuković.

Izrazio je nadu da projekt 100 najvećih može doprinijeti da se riješe prepreke s kojima se izvoznici susreću čime bi se unaprijedilo njihovo poslovanje i poboljšale ekonomske prilike u BiH.

Svobuhvatnu analitiku za 100 najvećih, ali panel diskusiju Izazovi izvoza uradila je vodeća bonitetna agencija u BiH – LRC BIS.

“U saradnji s Poslovnim novinama redovno objavljujemo analitike i želimo skrenuti pažnju javnosti na važnost transparetnog poslovanja i predaje završnih računa”, naveo je direktor LRC BIS Emil Kučković.

Predsjednica Uprave Addiko banke Sanela Pašić je kazala da je njihovo partnerstvo s Poslovnim novinama na  projeketu 100 najvećih polazi od opredjeljanja ove banke da podržavaju rast bh. privrede, a značajno mjesto u tom segmentu zauzimaju i kompanije koje posluju na ino tržištima.

“Među njima je značajan broj onih kompanija s kojima već sarađujemo. Nekoliko tih kompanija će prezentirati svoje pozitivne priče u okviru ovog projekta i prenijeti svoja iskustva”, dodala je Pašić.

EuroExpres brza pošta, prema riječima direktorice komercijalnog sektora Gordane Tujković, učešćem i pružanjem podrške projketu 100 najvećih nastavlja promovisati najvažnije privredne vrijednosti u BiH – razvoj, kvalitet usluga i proizvoda, te profesionalizam u radu, kao sigurno opredjeljenje za put do poslovnog uspjeha.

radiosarajevo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno