Info

VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VSTV: Imenovani nosioci pravosudnih funkcija – Visoki sudski i tužilački savjet (VSTV) BiH imenovao je danas, drugog dana zasjedanja, nosioce pravosudnih funkcija u BiH, koji će na dužnost stupiti 1. februara 2018. godine, saopšteno je iz VSTV-a.

Zorica Gogala imenovana je na funkciju dodatnog sudije Vrhovnog suda Federacije BiH, Ivanka Kopilaš za predsjednika Opštinskog suda u Širokom Brijegu, a Ibrahim Bubić na funkciju predsjednika Opštinskog suda u Živinicama.

Na funkciju predsjednika Opštinskog suda u Tešnju imenovan je Zdravko Popović, sudije u Opštinskom sud u Sanskom Mostu Ivana Kalinić Ilinčić, a sudije u Opštinskom sudu u Bugojnu Nebojša Vrhovac, saopšteno je iz VSTV-a.

Nina Ratkušić i Sead Delalić imenovani su za sudije u Opštinskom sud u Mostaru, Fahira Alić za sudiju u Opštinski sud u Tuzli, Aida Pezer-Alić za sudiju u Opštinskom sudu u Zenici.

Na funkcuju sudije u Opštinskom sudu u LJubuškom imenovan je Haris Jakić, sudije u Opštinskom sudu u Širokom Brijegu Alen DŽaferagić, te na funkcije dodatnih sudija u Opštinskom sudu u Sarajevu Amra Begić i Bojan Miralem.

Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTV BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, kao i sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavljaju dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, navodi se u saopštenju.

ba.n1info.comStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno