Info

FOTO: ZEDA organizovala drugu radionicu programa poboljšanja energijske efikasnosti u općinama FBiH

FOTO: ZEDA organizovala drugu radionicu programa poboljšanja energijske efikasnosti u općinama FBiH – Danas, 21. decembra 2017. godine, ZEDA je održala Drugu radionicu programa poboljšanja energijske efikasnosti u općinama FBiH na kojoj je učestvovalo 19 općina.

Na ovoj radionici, učesnici su se upoznali s ciljevima i mjerama za uštedu energije po sektorima, načinima praćenja ušteda koje se dostižu djelovanjem tržišta i drugih aktera.

Učesnici Prve radionice imali su zadatak do Druge radionice prikupiti podatke za objekte u vlasništvu/nadležnosti općine, a na Drugoj radionici su se analizirali prikupljeni podaci koje su izložili općinski predstavnici. Radi se o podacima potrošnje energije u sektorima: javni objekti i komunalne usluge.

Također, učesnici su imali priliku posavjetovati se s konsultantima, međusobno razmijeniti iskustva, ukazati na eventualne poteškoće prikupljanja podataka te zajednički pronaći moduse da se već sljedeći put sve poteškoće otklone.

Ovi podaci potrebni su kako bi općine stvorile preduslove za izradu akcionog plana programa energijske efikasnosti, a to znači da će one općine koje budu imale urađene programe poboljšanja energijske efikasnosti moći lakše pristupiti sredstvima za investiranje u provođenje mjera energijske efikasnosti u svojim lokalnim zajednicama.

Svakako treba napomenuti da ovaj Projekat sufinansira Njemačko društvo za međunarodnu saradnju GIZ BiH kroz projekat „Poticanje energetske efikasnosti u BiH“, a provodi ZEDA.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem