Zenica

Vrtić Alem – Međunarodno priznat vrtić sa certifikatom Tolerantnosti Vrtića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

VRTIĆ ALEM- Međunarodno priznat vrtić sa certifikatom Tolerantnosti Vrtića  – Vrtić Alem je privatna predškolska ustanova osnovana davne 2003.godine. U toku svog postojanja imao je razne aktivnosti. Odgojno- obrazovne, sportske, istraživačkesamo su neke od aktivnosti koje su realizovane u Vrtiću. U protekloj godini Vrtić Alem je realizovao niz aktivnosti, od kojih je učešće na Međunarodnom projektu „Say hello to the World“ dostiglo najviši stepen popularnosti.

Say hello to the World je internacionalni projekat u kojem je Vrtić Alem bio jedini predstavnik iz Bosne i Hercvegovine. Učešće u ovom projektu zauzele su sve zemlje Evrope (Francuska, Italija, Slovenija, Estonija, Bugarska, Hrvtaska, Turska itd). Projekat je trajao godinu dana, i imao je cilj poboljšati međusobnu komunikaciju te razmijeniti iskustva, metode iz različitih odgojno-obrazovnih institucija. Koordinatori projekta ponudili su pet tema (pet prstića), koje su svi Vrtići iz Evrope obrađivala na svoj način. Svaki Vrtić imao je tzv.“kontakt državu“ s kojom je razmjenjivao aktivnosti putem skyp-a.

Mališani vrtića Alem razgovarali su sa drugarima iz Slovenije. U toku tog perioda razmjenjivali su se pokloni, slike i sl. Jedan zanimljiv detalj je igračka koja je predstavljala Vrtić Alem. S obzirom da je pseudonim za Alem bio „Zmajevi“, u Sloveniju je poslana igračka „Zmajček.“ Drugari iz Slovenje su srdačno dočekali gosta i gddje god su oni išli u šetnju i Zmajček je bio s njima. Nakon obilaska igračka ej vraćena u Bosnu I Hercegovinu sa poklonima i razglednicama. Odličan način da se predstavi država u kojoj živimo, ali i da upoznamo svijet.

Projekat je iziskivao dosta truda, ulaganja i vremena, a tete iz Vrtića Alem, Nermina Sarajlić, Zijada Spahić-Tafro i Mirsada Čolaković potrudile su se da projekat uspješno dovedu do kraja.

Tehnička podrška tokom projekta bio je Sedin Tafro, predstavnik firme „Confiq.“

Vrtić Alem je dobio Međunardoni Certifikat Tolerantnosti, i kao takav postao jedini vrtić u Bosni i Hercegovini sa takvim priznanjem. Ovo nije kraj ovakvog vida aaktivnosti, već samo početak novih, boljih i drugačijih aktivnosti u Zenici, ali i Bosni i Hercegovini.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno