Nogomet

Vršajević čestitao rođendan Čeliku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vršajević čestitao rođendan Čeliku  – Na današnji dan prije 72. godine osnovan je nogometni klub Čelik iz Zenice.

Grupa ratnih veterana: Juro Primorac, Ilija Marković, Slavko Trbojević, Zdenko Mazanek, Rašo Bačevina, Milivoje Čelić i Mehmed Haramandić odlučila je da osnuje fudbalski klub.

Mazaneku je pripala čast da klubu u oslobođenoj Zenici da ime koje zvučno simboliše grad čelika i metalurga – Čelik. Nekadašnji igrač Čelika i reprezentativac Bosne i Hercegovine Avdija Vršajević oglasio se na svom Facebook profilu i čestitao rođendan Čeliku. “Fudbalski klub ‘Čelik’ osnovala je grupa ratnih veterana odmah po oslobođenju grada Zenice od njemačkog okupatora.

Oni su u maju 1945. godine odlučili da osnuju fudbalski klub,kojem su dali ime “Čelik“, što simboliše grad čelika i metalurgije. Kao zvaničan datum osnivanja i datum obilježavanja rođendana zapisan je 16. juni! Sve ostalo je istorija! Sretan ti rodjendan voljeni klube! Bit ćeš ti opet šampion ako Bog da”, napisao je Vršajević na svom Facebook profilu.

sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno