Rukomet

Vrijedna pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior nad Rudarom iz Banovića

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici petog kola u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH, grupa Sjever, sezona 2022/2023, u Zenici su igrali domaća, zenička ekipa ŠR Čelik junior i ekipa ORK Rudar iz Banovića. Utakmica je odigrana u gradskoj Areni „Husejin Smajlović“ Zenica. Vrijednu pobjedu u ovom meču zabilježila je domaća ekipa, ŠR Čelik Junior i tako nanijela prvi poraz ekipi Rudara u tekućem prvenstvu. Rezultat: ŠR Čelik junior – ORK Rudar 30:22 (12:11); Isključenja: ŠR Čelik junior 18 minuta, ORK Rudar 10 minuta;

Kod Čelik juniora najefikasniji su bili Muhamed Ajanović sa 7, te Jasmin Omerović i Edin Bajramović po 5 golova, a kod Rudara Jasmin Nurkanović 5 i Mihret Čamdžić 4 gola. Ovo je peta pobjeda rukometaša ŠR Čelik junior od pet odigranih kola u tekućem prvenstvu. Drugi zenički ligaš, RK Čelik, proteklog kola, je ostvario ubjedljivu  gostujuću pobjedu u Donjem Vakufu, 24:40. O tome smo objavili na linku sa RK Čelik.

U narednom 6. kolu RK Čelik će ugostiti ekipu ,,Sane 7” iz Sanskog Mosta, dok ŠR Čelik junior gostuje u Tešnju kod ekipe Bosna.

Rezultati 5.kola (Izvor Sport DC):
Čelik junior – Rudar 30:22
Donji Vakuf – Čelik 24:40
„Sana 7“ – Žepče 31:36
Nova Bila – Bosna Tešanj 35:24
Jajce – Kiseljak 35:31
(Slobodna je bila ekipa Krajina)

Nakon pet kola, prvi na tabeli, sa pet pobjeda i 10 bodova je ekipa Čelik junior, drugo mjesto je RK Čelik sa četiri pobjede, osam bodova i utakmicom manje.

Parovi 6.kola:
RK Čelik – „Sana 7“
Bosna Tešanj – ŠR Čelik junior
Žepče – Nova Bila
Rudar (B) – Jajce
Krajina – Kiseljak
(Slobodna ekipa Donji Vakuf)

E.Imamović; Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno