Rukomet

Vrijedna gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Tešnju

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna gostujuća pobjeda rukometaša ŠR Čelik Junior u Tešnju- Uokviru 20.kola Prve rukometne lige FBiH, grupa Sjever, rukometaši ŠR Čelik Junior gostovali su u Tešnju kod ekipe RK Bosna TS. Utakmica je odigrana bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Četrnaestu pobjedu u ovom prvenstvu zabilježila je mlada ekipa ŠR Čelik Junior iz Zenice.

Rezultat: RK Bosna TS Tešanj – ŠR Čelik Junior 27:33  (13:18);

Isključenja: Bosna TS 10 minuta, Čelik Junior 12 minuta;

Sastav ekipe ŠR Čelik Junior i strijelci:

Salih Čelarević, Faris Telalović 3, Amer Ekinović 4, Anes Suljić 5, Emel Šabić 4, Demir Šabanović, Edhem Grabus 5, Stjepan Baltić 3, Malik Delić 2, Džan Čeljo, Muhamed Ajanović 5, Velid Čelenka 1, Nikola Nevistić 1, Matija Šarić, Filip Ikić; (Glavni trener Vladimir Zeljko, pom treneri Benjamin Čeljo i Ago Grabić, službeno lice Edin Grabus);

Kod Čelik Juniora najefikasniji su bili Anes Suljić, Edhem Grabus i Muhamed Ajanović sa po 5 golova.

Kod Bosne TS najefikasniji su bili Nikola Sauka sa 6 i Azer Musić sa 5 golova.

Rukometaši ŠR Čelik Juniora nastavljaju sa dobrim igrama i rezultatima u ovom prvenstvu. Danas su u Tešnju pobjedili domaću ekipu Bosna TS sa 27:33. Na poluvremenu je bilo 13:18 za Zeničane i već  se tada mogao naslutiti pobjednik u ovom meču. U drugom poluvremenu nešto izjednačenija utakmica u pogledu rezultata, jer je trener Zeničana u igru uvodio sve igrače sa klupe, koji, inače, imaju manju minutažu.

O samoj utakmici nešto više nam je saopštio Vladimir Zeljko šef struke u ŠR Čelik Junior.

-Odlična predstava naših mladih rukometaša u Tešnju. Za ove momke kao da je prvenstvo tek počelo, kako su dobro odigrali ovu utakmicu. Ponovo ovi momci pokazuju odlično rukometno znanje, a o angažovanosti da i ne govorimo. Cijelu utakmicu smo dominirali, kako u odbrani tako i u napadu, svi za jednog, jedan za sve, tako je izgledalo danas u Tešnju. Odličnu partiju su pružili svi. Takođe, moramo reći da su svi ulazili u igru i dali svoj doprinos. Pored već standardnih Muhameda Ajanovića, Amera Ekinovića, Edhema  Grabusa, Stjepana Baltića, Nikole Nevistića, treba istaknuti ponovo dobrog mladog golmana Džana Čelju, te strijelce u ekipi Čelik Juniora, Anesa Suljića, Farisa Telalovica, Emela Šabića i oporavljenog Demira Šabanovića, koji se na pravi način vratio u ekipu -, kazao nam je, zadovoljni, Vladimir Zeljko.

Čelik Junior je sada na bilansu od 14 pobjeda, jedan remi i pet poraza, treće mjesto na tabeli sa 43 boda.

U narednom 21.kolu ŠR Čelik Junior gostuje u Žepču.

E.Imamović

Foto ŠR Čelik Junior



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno