Rukomet

Odlična igra i sigurna pobjeda podmlađene ekipe RK Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

• RK Čelik – RK Sana (Sanski Most) 42:26 (19:14)
• Odlična igra mladih Čelikovih devetanestogodišnjaka Adija Mešinovića i Ante Dragičevića

Utakmica 20. kola Prve rukometne lige F BiH RK Čelik – RK Sana (Sanski Most). Igrano u Gradskoj areni Zenica, bez prisustva publike. Rezultat: 42:26 (poluvrijeme 19:14). Sudije: Marić – Oručević (Mos-tar). Delegat: Šehić (Jablanica). Isključenja: RK Čelik 8 minuta, RK Sana 12 minuta. Sedmerci: RK Čelik 3 (0), Sana 4 (3).

RK ČELIK: Faris Mrako (4), Edin Gušić, Samir Korjenić, Edvin Begović (5), Jasmin Omerović (2), Adi Mešinović (8), Adi Delalić, Slaven Šijako-vić (8), Mirsad Čelenka (2), Dženan Hodžić, Mensur Hadžić (4), Ante Dragičević (9). Trener: Slaven Šijaković.

U prethodnom, 19. kolu mlade sudijske neznalice Aldin Bećirović i Riad Trutović iz Gračanice neopravdano su ,,izmasakrirale” ekipu RK Čeika u Banovićima u utakmici protiv tamošnjeg RK Rudara (utakmica zvršena jednim golom razlike u korst RK Rudara, uz veliku pomoć tih takozvanih sudija), kada je, izmedju ostalog, kapiten RK Čelika, internacionalac Mirza Dervenčić nezasluženo ,,zaradio” crveni karton i dvije utakmice neigranja, a jedan od najboljih igrača Slaven Šijaković iz čista mira, za nešto što nije bilo ni za žuti karton, takodje dobio ,,crveni karton”.

U 20. kolu Prve lige Federacije Bih odlična igra i sigurna pobjeda rukometaša Čelika u Gradskoj areni Zenica. Protivnik je bila solidna ekipa RK Sana (Sanski Most), koja je dobrom igrom uspješno parirala RK Čeliku samo u prvih dvadesetak minuta igre. Tada je RK Sana u nekoliko navrata izjednačila rezultat, čak i povela sa jednim ili dva gola razlike. Ipak, nakon dvadesete minute igre, kada je na gol stao mladi Adi Delalić, RK Čelik je konsolidovao svoje redove, bolje za-igrao i u odbrani i u napadu, u potpunosti slomio otpor RK Sane i rezultat je na kraju poluvremena bio već pet golova razlike u korist RK Čelika (rezultat poluvremena 19:14). U drugom poluvremenu RK Čelik je nastavio sa odličnom igrom i povećavao gol razliku u svoju korist, tako da je krajnji rezultat utakmice bio 42:26 za RK Čelik.

Odlični mladi Mešinović i Dragičević

Zbog raznih okolnosti (kazne i povreda Edina Gušiča) u ovoj utakmici RK Čelik je pružio šansu mladim igračima. To je odlično iskoristio devetanestodišnji Adi Mešinović i njegov vršnjak Ante Dragičević koji je i ranije davao odlične partije i član je juniorske repezentacije BiH.

Slobodno se može reći da je u ovoj utakmici rođena još jedna nova mlada Čelikova zvijezdica u imenu Adi Mešinović. Bio je odličan i u odbarni i u napadu, davao golove i iz kontri, polukontri i sa pozicija i krila i beka i sa svojih 8 pogodaka potpuno je opravdao povjerenje trenera Slavena Šijakovića.Najbolji strijelac RK Čelika i u ovoj utakmici je bio sjajni Ante Dragičević, sa 9 postignutih golova. Posebno istače-mo i šesnaestogodišnjeg beka Čelika Mensura Hadžića, koji je bio sja-jan u odrani, a postigao je i 4 vrijeda gola. Vrijedni havale je i uvijek pouzadni 22-godišnji bek Čelika Faris Mrako, koji je imao odličnu sara-dnju i više asistencija prema mladom krilu Adiju Mešinoviću.

Mrako je positigao i četiri efekta gola i odigrao jednu od najboljih utakmica u ovoj sezoni. Ne treba zaboraviti i danas sjajnog i iskusnog ljevorukog Čelikovca Edvina Begovića, kao i oba golmana Čelika (Adija Delalaća i Dženana Hodžića), a sam Delalić je pri kraju prvog poluvremena zna-čajno doprinio rezultatskoj prednosti RK Čelika. Sve u svemu solidna igra Čelika u utakmici protiv RK Sane. Sve čestitke ovoj podmlađenoj ekipi Rukometng kluba ,,Čelik”.

U RK Sani brijirao golman Cerić

U vrlo dobroj ekipi RK Sane, u kojoj je dosta rukometnih znalaca, po-sebno su se istakli Nail Selman, koji je postigao 7 golova za svoju eki-pu, zatim Anis Bojić sa 6 zgoditaka, te Rifet Musić sa 4 postignuta gola. Takođe, u ekipi gostiju briljirao je golman Jasmin Cerić, koji je imao više odličnih odbrana, a odbranio je sva tri dosuđena sedmerca za Čelik. Tako se iz utakmice u utakmicu u RK Čeliku ponavlja hronični problem izvođača penala, pa je krajnje je vrjeme da se Stručni štab ozbiljnije pozabavi ovom problemom, u situaciji kada u ekipi ima više odličnih šutera.

– Zadovljan sam igrom svih igrača, kao i rezutltatom utakmice sa RK Sanom. Posebno su moje povjerenje opravdali mladi igrači, prije svih Adi Mešinović, te Mirsad Čelenka i Mensur Hadžić koji su bili odlični u odbrani, a nadoćiće oni i u napadu, sa više po-stignutih golova u mreži protivnika. Ante Dragičević je odigrao utakmicu fenomenalno. Sigurno je da mi možemo još bolje! Imamo novi koncept i novu igru tima: brze kontre i plukontre, što već daje rezltate – izjavio je za naš portal Slaven Šojaković, igrač-trener RK Čelika.

U narednu subotu RK Čelik gostuje kod uvijek neugodne ekipe RK Bosne u Tešnju.

– Naša dobra igra protiv RK Sane kod kuće i pobjeda visokim rezu-ltatom 42:26 je, vjerujem, samo dobra uvertira za utakmicu
sa dobriom ekipom RK Bosne u Tešnju, s kojom se uvijek sportski nadigravamo. Ipak, očekujem našu novu pobjedu i tri nova boda – kaže Faris Mrako, jedan od vođa mladog Čelikovog tima. Inače, Čelik je iz 20 utakmica ostvariio 17 pobjeda i nalazi se na drugom mjestu prvenstvene tabele.

RK ČELIK ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno