Zenica

Vrijedna donacija zeničkim školama iz udruženja Bošnjaka “Most-Bro” iz Danske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna donacija zeničkim školama iz udruženja Bošnjaka “Most-Bro” iz Danske – “Most-Bro” je stekao veliko povjerenje BH građana u Danskoj, a to je najbitnije jer bez povjerenja nema ni zajedničkog djelovanja. “Most-Bro” je uputio još jedan veliki kamion sa školskim inventarom koji je danas istovaren u Zenici. Inventar je namijenjen za dvije škole i to: srednja Medicinska škola Zenica i srednja Mješovita škola. Radi se naime o korištenom inventaru, ali izuzetno očuvanom koji se može koristiti dugi niz godina. Inventar je prikupljan nekoliko mjeseci i deponovan na više mjesta u Danskoj.

Oprema se dovozila iz Brandea, Randersa, Svendborga, Aarhusa, Odense, Koldinga i Vejla. U ovoj akciji je učestvovao veliki broj ljudi, jer se inventar morao nekoliko puta pretovarati odnosno utovarati pa ponovo istovarati. U ove dvije zeničke skole upućeno je 140 stolova, 180 stolica, 30 kompjutera, 7 velikih kolor printera, 7 velikih školskih ormara, 30 kompletnih neonskih lampi, komplet modema i server za uvezivanje čitave skole sa internetom i još mnogo sitnog inventara.

Za našu televiziju govorili su direktori škola iz Zenice kojima su i upućene donacije, Damir Terzić direktor Srednje mješovite škole i Hamdija Čabaravdić direktor Medicinske škole koji su rekli da su ovo za njihove škole jako vrijedne donacije ali da one tek upotpunjuju jedan mali dio potreba. Kako su istakli u razgovoru za našu televiziju Kantonalna vlada i ministarstvo raspolaže jako malim budžetima tako da se škole ne mogu nadati da će u nekoj ranijoj budućnosti moći obezbijediti potreban inventar i pomagala poput računara i računarske opreme.

Jako su zahvalni bošnjačkom udruženju “Most -Bro” iz Danske i svim ljudima koji su pomogli da se ova donacija prikupi i dopremi u Zenicu. Imena onih koji su učestvovali u ovoj akciji je nezahvalno spominjati jer postoji uvijek mogućnost da se neko ime zaboravi. Ipak se moramo posebno zahvaliti Šefki, Feridu, Nerminu, hadžiji Jusufu, hadžiji Rami, hadžiji Hazimu, Rifetu Begiću, Asmiru, hadžiji Bedri, Mirsadu, Ruzmiru Muzaferu, Neziru, Dženanu, Rešadu i ostalim iz Koldinga. Nadamo se da nam neće zamjeriti oni koje nismo spomenuli.

Jedan šleper je stigao u domovinu, a kako nam rekoše ovi vrijedni ljudi već je spreman i drugi koji će put BiH krenuti već naredni mjesec. Jaka je ova naša dijaspora, nema joj ravne na daleko.

Priredio: Bilal Isaković/IMLTV.PRESS



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno