Zenica

Vrijedna donacija Službi za dječije bolesti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predsjednik uprave ASA Prevent grupacije Almir Jazvin je u prostorima Službe za dječije bolesti Kantonalne bolnice Zenica (KBZ) simbolično predao donaciju ovoj službi. Donacija se sastoji od ultrazvučnog aparata sa kardiovaskularnim i abdominalnim “paketom” uređaja, softvera i sondi, kojim je zaokružena ova oblast dijagnostike i tretmana najmlađih pacijenata.

– Ovo je jedan u nizu projekata ASA Prevent Grupacije, kao što je poznato naša grupacija je najveći poslodavac u Zeničko – dobojskom kantonu i samo po sebi naš interes i obaveza je da budemo društveno odgovorna firma, te da tu odgovornost pokažemo tamo gdje je najpotrebnije, rekao je prilikom uručenja donacije Jazvin.

Načelnica Službe za dječije bolesti KBZ Dijana Štimjanin nije krila zadovoljstvo vrijednom donacijom, koja je upotpunjena i novim stolovima za presvlačenje, setom pločastog namještaja i plakara, također donacijom iste grupacije.

– Za nas je ovo ogromna stvar, puno viđe od obične društvene odgovornosti. Ako vam kažem da nismo imali svoj kardio-aparat, nego smo ga posuđivali ili djecu vodili u druge ustanove, nerijetko u Sarajevo o trošku našeg Zdravstvenog fonda, možete shvatiti koja će ovo biti ušteda vremena, novca, ali prije svega poboljšanje dijagnostike i zdravlja naših pacijenata, kazala je Štimjanin, dodajući da ova služba KBZ brine za djecu od rođenja do 18 godina starosti. Samo u 2014. godini u Službi za dječije bolesti “na ležanju” je bilo 3.000 pacijenata, a obavljeno je 50.000 raznih zdravstvenih usluga.

– Obavili smo 14.000 pregleda od čega je strikno kardioloških bilo 1.500. Sa posuđenim ultrazvukom lani smo uradili 670 pregleda, a triput više pacijenata smo poslali u Sarajevo, o trošku našeg zdravstvenog fonda. Sada možete zamisliti koja je radost da imamo svoj aparat i da pacijente više ne moramo izmještati, rekla je Štimjanin.

djecijesrce4



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno