Info

Vremenska prognoza za vikend

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za vikend – U Bosni i Hercegovini će u  petak biti oblačno u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. U većem dijelu Bosne prije podne mala do umjerena naoblaka, a naoblačenje u poslijepodnevnim i večernjim satima. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana u Hercegovini i jugozapadu Bosne sa kišom. Slabija kiša i na zapadu Bosne. Prije podne jugo će postepeno jačati. Od poslijepodnevnih sati prema kraju dana biće umjerenog i jakog juga. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -2 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 5 i 11°C.

U subotu tokom cijelog dana jača kiša se prognozira u Hercegovini, zapadu i jugozapadu Bosne. Od poslijepodnevnih sati i tokom noći na nedjelju kiša će padati i u ostalim dijelovima Bosne. Vjetar jak južnog smjera. Izgledni su i olujni udari juga brzine 60 do 75 km/h. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 9 i 15°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno sa kišom. Obilnije padavine su izgledne u Hercegovini i jugoistoku Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Snijeg samo na vrhovima planina. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 7 i 13°C.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno