Info

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog

Održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog – U četvrtak 31. januara 2019. godine u Zenici je održana redovna sjednica Savjeta Muftijstva zeničkog za vjerska pitanja, kojom je predsjedavao muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali: dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog i rukovodioci službi Muftijstva, razmatrana su pitanja mektebske nastave i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2018/2019. godini, pripreme za održavanje redovnih godišnjih skupština medžlisa Islamske zajednice, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Na sjednici su utvrđeni termini i mjesta održavanja takmičenja polaznika mektebske nastave i Islamske vjeronauke na nivou medžlisa i Muftiluka zeničkog. Takmičenje polaznika mektebske nastave na nivou medžlisa bit će organizirano 31. marta, a na nivou Muftiluka 14. aprila 2019. godine, u Maglaju. Takmičenje iz Islamske vjeronauke na nivou medžlisa bit će organizirano 30. marta, a na nivou Muftiluka 13. aprila 2019. godine, u Žepču. Također, imenovane su i komisije za pripremu testova i realiziranje takmičenja.

Savjet je potvrdio termine održavanja redovnih godišnjih skupština medžlisa, koje će biti realizirane u mjesecu februaru, a konastatovano je da su u mjesecu januaru realizirane godišnje skupštine svih džemata na području Muftiluka zeničkog.

Na sjednici je razmatrano još nekoliko pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem