Info

Vremenska prognoza za narednu sedmicu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ova sedmica će u Bosni i Hercegovini završiti sa nešto višim temperaturama zraka u odnosu na prosjek, saopćio je Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ).

U dane vikenda izgledna je slaba kiša ili kratak lokalni pljusak. Snijeg je moguć samo na najvišim planinskim područjima.

Od ponedjeljka, 18. marta, do kraja sedmice preovladavat će pretežno oblačno. Temperature zraka i dalje nešto više od uobičajenih. U utorak se očekuje kiša koja će na sjeveru biti nešto intenzivnija. Od srijede relativno stabilno, slaba kiša ili rosulja očekuju se u Bosni do nedjelje, 24. marta.

Minimalne temperature zraka varirat će između tri i devet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu Hercegovine do 11. Najviše dnevne temperature u Bosni između deset i 16 stepeni, na jugu zemlje do 18.

Stabilno, umjereno oblačno i djelimično sunčano prognozira se od 25. marta do kraja prognoznog perioda, 28. marta. Očekuju se nešto niže temperature zraka, tako da nije isključena pojava mraza u pretplaninskim područjima centralne Bosne i Hercegovine.

Jutarnja temperatura uglavnom između jedan i pet stepeni Celzijusovih u Bosni, na jugu zemlje do osam.

Najviša dnevna temperatura u Bosni od šest do 11 stepeni, u Hercegovini do 14.Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno