Info

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK u posjeti kolegama u TK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Predstavnici Ministarstva za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona predvođeni s ministrom Damirom Gazdićem, te predstavnikom Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona Benjaminom Bajrektarevićem i Irfanom Kasumovićem održali su radni sastanak sa ministrom za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Zeničko-dobojskog kantona Mirzom Mušijom.

Razgovarano o mogućnosti međukantonalne i interresorne saradnje u oblasti kulture i podizanja nivoa svijesti o razvoju kulture u oba kantona i šire.

Također je razgovarano i o mogućnostima obilježavanja “Dana evropskog nasljeđa” u cilju približavanja kulturne baštine građanima i podizanju svijesti o njenoj višestrukoj vrijednosti.

Dani naslijeđa se organiziraju u 50 država potpisnica Evropske konvencije o kulturi svake godine u septembru.

Cilj povezivanja dva kantona je ohrabrivanje i podsticanje mlađih generacija da budu maksimalno uključeni u očuvanje kulturne baštine. Podsticanjem većeg inetresa za zajedničku historiju kreirat će se ozračje koje će dodatno stimulirati shvatanje bogatog mozaika kulture naših prostora, saopćeno je iz Tuzlanskog kantona.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno