Info

Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vremenska prognoza za naredne dane  – Na cijelom prostoru Bosne i Hercegovine, do  21. decembra, prognozira se stabilno vrijeme bez mnogo padavina. Tek od 16.12. postoji slaba vjerovatnoća za padavine u Hercegovini, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda FBiH.

Od ponedjeljka pa do 21.12. temperature će biti u porastu. Jutarnje temperature u Bosni kretat će se od -2 do 3, a u Hercegovini od 7 do 11 stepeni. Prognozirane maksimalne temperature u Bosni neće prelaziti 13, a u Hercegovini 15 °C.

Ipak, u narednim danima doći će do naoblačenja, povremeno sa slabom kišom. U višim područjima sa slabim snijegom ili susnježicom. Sredinom iduće sedmice trebalo bi doći do razvedravanja, ali to neće osjetno uticati na rast temperature tako da maksimalna predviđena temperatura za ovaj period iznosi 13 °C.

Biometeorološke prilike će biti relativno povoljne. Povećanje naoblake sa zapada uzrokovat će manje tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno