Info

Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama pada kiša, ledena kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH), javlja Anadolu.

Jutros je najhladnije na Sokocu gdje je izmjereno minus osam stepeni Celzijusa. Na Bjelašnici su minus četiri stepena, u Srebrenici minus tri, Tuzli i Zenici minus dva, Bugojnu minus jedan, Banjaluci, Doboju, Ivan Sedlu i Prijedoru nula, Bijeljini i Sarajevu jedan, Širokom Brijegu dva, Livnu tri, Bihaću, Mostaru i Trebinju četiri i Neumu devet stepeni.

“Danas u Bosni i Hercegovini oblačno. U nizinama će padati kiša, ledena kiša ili susnježica koji mogu prelaziti u snijeg. U višim područjima će padati samo snijeg. Padavine se premještaju sa zapada prema istoku zemlje. Sredinom dana padavine prvo prestaju na području Krajine, a u večernjim satima na istoku Bosne. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između nula i pet, na jugu do 11 stepeni”, saopćeno je iz FHMZBiH.

U ponedjeljak, u Bosni i Hercegovini djelomično vedro. Po kotlinama će biti magle ili niske oblačnosti. Slaba kiša se očekuje od poslijepodnevnih sati i tokom noći na utorak. Na planinama će padati i slab snijeg. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus četiri i dva, na jugu zemlje do šest stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između četiri i deset stepeni.

U utorak, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Prolazna slaba kiša dio prijepodneva. Na planinama može padati slab snijeg. Nova slaba kiša se očekuje tokom noći na srijedu. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između jedan i šest, na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i 12 stepeni.

U srijedu, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Glavnina padavina je u poslijepodnevnim i večernjim satima. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. U večernjim satima vjetar u Bosni mijenja smjer na sjever. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i devet stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između devet i 14 stepeni.

U četvrtak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine su u jutarnjim satima. Na planinama može padati i slab snijeg. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između četiri i osam, na jugu zemlje od devet do 13 stepeno. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između šest i deset, na jugu do 15 stepeni.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno