Info

Vremenska prognoza za naredne dane

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas će u našoj zemlji preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake.

Tokom dana su mogući lokalni pljuskovi. Vjetar slab na krajnjem sjeveru Bosne sjeverozapadni, a u ostatku zemlje južni i jugozapadni. Dnevna temperatura od 13 do 19 stepeni.
Djelimična stabilizacija vremenskih prilika ugodno će djelovati na većinu populacije, a tegobe kod hroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Tokom jutra, poželjno je biti oprezniji obzirom da će se osjet hladnoće malo pojačati, usljed porasta vlažnosti zraka, drugi dio dana ugodniji. Uz slabiji vjetar u cijeloj zemlji, opšta slika biće ljepša u Bosni, u Hercegovini će povremene padavine kvariti ugođaj. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom.

U nedjelju će preovladavai pretežno oblačno i vjetrovito vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. Poslijepodne prestanak padavine i razvedravanje na sjeveru i sjeverozapadu Bosne, a tokom noći i u ostatku zemlje.

Vjetar umjeren do jak sa olujnim udarima južni i jugozapadni. Krajem dana i u večernjim satima vjetar slabi. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu i sjeveru zemlje do 18, a dnevna od 15 do 21, na sjeveroistoku Bosne do 24 stepena.

U ponedjeljak će u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne biti umjereno, ponegdje pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini i zapadnim područjima Bosne su moguću povremeni i slabi lokalni pljuskovi. Vjetar slab do umjeren južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura zraka od sedam do 13, a dnevna od 16 do 22 stepena.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno