Politika

Vrače: U Zenici se desila velika izborna krađa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrače: U Zenici se desila velika izborna krađa –  Eldin Vrače, predsjednik Snage centra i kandidat za gradonačelnika Zenice, za N1 je kazao da će u petak u Tužilaštvu ZDK predati dokazni materijal o izbornoj krađi koja se desila u ovom gradu.

“U petak sam u Tužilastvu. Imam masu stvari koje smo dobili u izvještajima s terena. Raduje nas da je tužiteljica uputila poziv. Spominjale su se kese para i sada mi tražimo da se provede istraga. Zahtijevat ću da kompletni birački odbori budu saslušani”, kazao je Vrače. On ističe da postoje indicije da je direktno kršen izborni zakon.

“To je bila organizirana krađa gradske izborne komisije. Oni su direktno odgovorni. Nisu nam dozvolili da slikamo zapisnike, nisu ih postavili, a bili su u obavezi. Tražimo da se provede istraga i po čijem je naređenju rađeno. Imamo dokaze, imena i prezimena, te kako su se preferencije dopisivale.” Vrače kaže da su svi izborni odbori bili uključeni u ove nečasne radnje.

“Tražit ćemo vještačenje nevažećih listića. Snaga centra je pokradena za 3.000 glasova. Tokom izborne noći smo imali 9 mandata, sada imamo 6. Mi smo pobjednici izbora jer smo ostvarili vrhunski rezultat i sa ovih 6 mjesta. Ali sada će biti veliki posao na Tužilaštvu.” Kandidat za gradonačelnika Zenice je kazao da posjeduje dokaze i audio snimke, te da se nada kako će Tužilaštvo to iskoristiti.

“Imamo izjave momaka koji su bili zatvarani na biračkim mjestima u selima, te kako su se uništavali listići.” On naglašava da će istraga trajati dvije godine, ukoliko se otvori.

“Toliki broj praznih listića da bude je nemoguće. Treća stranka u Zenici su nevažeći listići. “Oni” su na 5 mandata. Koliko god Zenica možda djelovala nezanimljiva desila se velika pljačka. Zahtijevam da Tužilastvo sasluša sve i izvede na poligrafsko ispitivanje.” Za kraj je kazao da se jedna organizovana skupina bavila krađom, dok je Snaga centra radila predizbornu kampanju.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno