Politika

Foto: Renić traži odgovornost zbog uništavanja murala na zgradi Socijalnog

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Renić traži odgovornost zbog uništavanja murala na zgradi Socijalnog – Naša stranka Zenica: Zašto se pod krinkom sanacije uništava fasada na zgradi Socijalnog?

Novoizabrana gradska vijećnica Naše stranke u Zenici Sanja Renić uputila je dopis Kabinetu gradonačelnika Zenice u vezi sa uništavanjem kamene fasade na zgradi Socijalnog. 

„Stvar koja je duboko uznemirila građane Zenice zadnjih dana jeste uništavanje kamene fasade na zgradi Socijalnog. Riječ je o očigledno barbarskom postupku uništavanja fasade na kojoj je radnički mural koji ima vrijednost spomenika o historiji ovog grada“, kazala je Sanja Renić.

„Također, ovdje je riječ o nepoznavanju struke od strane projektanta i nadzora. Jer, drugačije se ne može objasniti zamjena visokokvalitetnog kamena, koji nema vremensku ograničenost sa stiroporom, koji ima desetogodišnju garanciju“, dodala je.

Renić je pozvala Kabinet gradonačelnika da ponudi odgovor zeničkoj javnosti i građanima u vezi sa ovim skrnavljenjem i uništavanjem gradske imovine, koja je vlasništvo svih građana.

Foto: N.B.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno