Info

Volonteri „Kreativaca“ i partnera projekta CovidGuard izvršili prvu podjelu paketa za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje

podjela paketa za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas su volonteri „Kreativaca“ i partnera projekta CovidGuard izvršili prvu podjelu paketa za 800 korisnika Gradske narodne kuhinje Zenica.

U sklopu pripreme projekta održana je radionica za mlade volontre koji su učesvovali u pakovanju paketa, a distribuciju na tri lokacije je preuzela JU Dom – porodica, partner projekta. Kroz radionice i praktični lični angažman mladi će upoznati značaj volontiranja i aktivizma, principe pripreme i implementacije projekata, posebno humanitarnih sa stranim donatorom, načine planiranja i realizacije zahtjevnih i odgovornih projektnih aktivnostim i sl. Poseban je osvrt i na ekološko osvještavanje kroz pakovanje artikala u papirne ekološki prihvatljive vrećice, što je sastavni dio vizije Kreativaca, tj. odnosa prema ekologiji, zaštiti okoliša, otpadu i reciklaži.

Situacija sa pandemijom nas je uvjerila da je ovi korisnici imaju snažnu potrebu za dodatnom prehranom. To su, u većini, osobe starije od 60 godina koje su u socijalnoj potrebi. Konzumirajući dodatno voće s visokim sadržajem vitamina C, vitamina D i cinka, kao što su limun, naranča i banane, te prirodno mlijeko, vjerujemo da će njihovo zdravlje i imunološki sistem biti podržani i ojačani dok se ne počne vršiti šira sistemska imunizacija.

Sedmični paket sadrži jedan litar mlijeka, 2 banane, 2 narandže i 1 limun, tako da ukupne planirane količine za podjelu u narednih 4 sedmice iznose 3.200 litara mlijeka i 3.200 kg voča.

Glavni donator projekta CovidGuard je Fimshare, dobrotvorno udruženje koje su osnovali zaposlenici Finance in Motion-a, svjetskog lidera u upravljanju investicijskim fondovima sa impaktom, a koji upravlja sa gotovo 2 milijarde eura kroz četiri uticajna fonda. Fimshare je osnovan 2013. godine sa ciljem da se podrže dobrotvorni projekti širom svijeta te da se tako ostvari dodatni doprinos društvenom razvoju.

Realizator projekta je Udruženje Kreativci Zenica, nevladina organizacija koja od osnivanja 2012. godine provodi inovativne i originalne obrazovne projekte u području kulture, umjetnosti, ekologije, inkluzije marginalizovanih skupina, projekte za mlade, projekte za starije osobe i projekte s aktivnostima za osobe s invaliditetom. Jačajući socijalnu koheziju, provodimo projekte u partnerstvu s udruženjima, javnim i privatnim institucijama, savezima, privatnim sektorom i medijima.

Ovim putem pozivamo sve potencijalne dodatne donatore da se priključe u naredne 3 podjele sa svojim proizvodima, kako bismo zajedničkim angažmanom podržali najugroženije među nama.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno