Zenica

Vlada ZDK za vodu dužna 602 hiljade KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zbog duga za vodu Javno preduzeće „VIK“ Zenica poslalo je opomenu Zeničko – dobojskom kantonu. Opomena, zbog ukupnog duga od 602 hiljade KM, upućena je direktno premijeru i ministrima obrazovanja i finansija. Od ukupno 602 hiljade maraka duga , preko 240 hiljada odnosi se na obrazovne ustanove, ukazuje Emir Kovač,pomoćnik direktora preduzeća „VIK“ Zenica za ekonomske i pravne poslove. Radi se o dugu za posljednjih godinu i po dana.

Premijer Zeničko dobojskog kantona, Munib Husejnagić ne spori dug, ali ističe da postoje i dugovanja „VIK-a“ prema kantonalnim budžetskim organizacijama, prvenstveno sudovima po osnovu taksi. Kako kaže, direktor „VIK“-a odbio je prijedlog o “prebijanju” dugova. „VIK“, prema riječima Husejnagića, potražuje i sredstva po osnovu izvedenih radova u 2012. godini za Ministarstvo poljoprivrede, ali ti radovi nisu uneseni u sistem, jer nisu izvedeni u skladu sa nadzorom.

– Nama je sada prioritet osigurati sredstva za isplatu plata,potom socijalnih davanja, a onda i obaveze prema privrednim subjektima, dodao je Husejnagić. U preduzeću „VIK“ nadaju se postizanju dogovora o obročnom plaćanju duga. Ukoliko ne dođe do dogovora,VIK“ će biti prinuđen korisnicima uskratiti dalje pružanje usluga, ali se nadam da do toga neće doći, kazao je Kovač. (Š.B. RTVZE)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno