Zenica

Najmlađi učili o ulozi Civilne zaštite

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Povodom obilježavanja 1.marta dana Civilne zaštite-Federacije Bosne i Hercegovine, Kantonalna uprava civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, organizovala je druženje sa učenicima i nastavnicima Osnovne škole “Meša Selimović” u Zenici. Ovom prilikom učenici ove škole upoznati su sa ulogom organa i službi Civilne zaštite u zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara za slučaj prirodnih i drugih nesreća.

U krugu škole izložena je oprema i sredstva spasilačkih službi Kantonalne uprave civilne zaštite, gdje su učenici mogli sa istim da se upoznaju i da uz nadzor pripadnika civilne zaštite iste koriste. Ova prilika također je iskorištena da putem djece se upoznaju i roditelji o mjestu i ulozi građana u sistemu zaštite i spašavanja, prvenstveno zbog toga što  ovogodišnje obilježavanje dana civilne zaštite u svijetu se obilježava pod motom “Civilna zaštita, smanjenje katastrofa i održivi razvoj”.

U Kantonalnoj upravi civilne zaštite Zeničko-dobojskog Kantona, istakli su još jednu temu “Ka višoj javnoj svijesti i većoj sigurnosti”. Obzirom, da smo svjedoci prošlogodišnjih prirodnih nepogoda, gdje je dobrim dijelom čovjek činjenjem i nečinjenjem doprinjeo obimu nesreće, koja je pokazala koliko smo ranjivi i koliko je nužno ulagati u sistem zaštite i spašavanja, rekao je direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Sead Džanović.

vatromes04



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno