Biznis

Vlada ZDK za 218 ugovora održivosti, zapošljavanja i samozapošljavanja boraca izdvojila 350.000 KM

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ministarstvo za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona potpisalo je danas ugovore s korisnicima programa zapošljavanja tog ministarstva.

Kako je istakao resorni ministar Fahrudin Čolaković, danas i sutra će potpisati ukupno 218 različitih ugovora. Sutra će, naime, u prostorijama Centra za kulturu u Tešnju, biti potpisani ugovori s korisnicima ovih poticaja iz općina Tešanj, Usora i Doboj Jug.

-Radi se o 18 ugovora zapošljavanja pripadnika branilačke populacije koji su našli svog poslodavca; 10 ugovora o zapošljavanju pripadnika branilačke populacije koji su zaposleni u firmama koje su otvorene projektima Ministarstva za boračka pitanja te 190 ugovora s firmama koje su otvorene projektima ovog ministarstva, a pokazali se pozitivno poslovanje – kazao je ministar Čolaković.

Poslodavci koji su uspjeli opstati na tržištu te su iskazali pozitivno poslovanje, dodao je Čolaković, podržani su s po 1.000 KM.

Za ove je namjene, Vlada izdvojila oko 350.000 KM.

I prošle sedmice je potpisano 70 ugovora za otvaranje novih firmi, za što je izdvojeno 560.000 KM, odnosno 8.000 KM po aplikaciji, dok je 100.000 KM izdvojeno za projekte zapošljavanja djece šehida i poginulih boraca, koje rade sa Službom za zapošljavanje ZDK.

-Mi smo uvijek primjeri za sve ostale kantone…Ovi potpisi pokazuju da su naši demobilisani borci svjesni da svojim radom i zalaganjem mogu izdržavati svoje porodice, a da institucije vlasti, naše ministarstvo i Vlada ZDK, stoje iza njih i finansijski ih pomažu. Ne samo pri otvaranju, nego i nekoliko godina nakon otvaranja biznisa pratimo ih da opstanu na tržištu Bosne i Hercegovine – izjavio je premijer ZDK-a Mirnes Bašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno