Zenica

Vlada ZDK usvojila izvještaj o utrošku sredstava za konsolidaciju i restruktuiranje KBZ-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vlada Zeničko-dobojskog kantona na današnjem zasjedanju usvojila je Izvještaj o utrošku sredstava za podršku realizacije Programa finansijske konsolidacije i restruktuiranja Javne ustanove Kantonalna bolnica Zenica za prošlu godinu – potvrdila je u izjavi za Fenu premijer po ovlaštenju i ministrica finansija ZDK Dženana Čišija.

Čišija je, umjesto odsutnog premijera Nezira Pivića, vodila današnju sjednicu Vlade ZDK, na kojoj su se uglavnom našli izvještaji o utrošku sredstava za 2023. godinu.

-Program finansijske konsolidacije i restruktuiranja KBZ-a za 2023. godinu iznosio je 3.000.000 KM. Radi se o sufinansiranju specijalizacija i subspecijalizacija, a stvorena je obaveza i za 2024. godinu, u istom iznosu i za istu namjenu, da se dodijeli KBZ-u – navela je.

Na dnevnom redu današnje sjednice bili su i drugi izvještaji budžetskih korisnika.

-Budžetski korisnici odlučili su se ove godine da što ranije dostave svoje izvještaje na usvajanje Vladi, kako bi što efikasnije prikazali rad u prethodnom periodu – kazala je Čišija.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno