Info

Vlada ZDK usvojila informaciju o stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica za 2017. godinu

Vlada ZDK usvojila informaciju o stambenom zbrinjavanju branilaca i njihovih porodica za 2017. godinu – Vlade Zeničko-dobojskog kantona usvojila je Informaciju o stambenom zbrinjavanju branilaca i članova njihovih porodica za 2017.godinu.

Naime, po raspisanom Oglasu o mogućnosti podnošenja zahtjeva za ostvarivanje prava na pomoć u rješavanju stambenog pitanja u 2017.godini u trajanju od 30 (trideset dana) jednokratna, bespovratana novčana sredstava dodjeljena su za 221 korisnika sa područja općina/Grada Kantona u ukupnom iznosu od 1.508.046,13 KM.

Ministarstvo za boračka pitanja u kontinuitetu od 2015.godine raspisuje oglas za ostvarivanje prava na ovaj vid pomoći. Uspjelo je osigurati realizaciju svih ranijih dugovanja po tom osnovu. Realizavalo je plaćanje i za korisnike koji su to pravo ostvarili i u 2017.godini.

Informacija uz brojčane pokazatelje podnesenih zahtjeva (odobrenih/odbijenih), sadrži i pokazatelje strukture korisnika po općinama i kategorijama te presjek ostalih aktivnosti u postupku ostvarivanja prava.

I u 2017.god. Ministarstvo za boračka pitanja je u saradnji sa Ministarstvom za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, kao i drugim nivoima vlasti obezbijedilo sredstava za učešće u sufinsiranju rješavanja stambenog pitanja u pojedinim, specifičnim slučajevima koji iziskuju hitno rješavanje i koji su nerijetko i predmet medijskih natpisa. Na ovaj način stambeno pitanje riješeno je za 7 (sedam) branilaca i članova njihovih porodica, i to sa područja općina Kakanj, Tešanj, Vareš, Visoko i grada Zenice.

Press služba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem