Info

Molba – upozorenje građanima: Čuvajmo šume od požara jer su one naše zajedničko dobro

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Molba – upozorenje građanima: Čuvajmo šume od požara jer su one naše zajedničko dobro – ZBOG KRITIČNOG PERIODA ZA NASTANAK ŠUMSKIH POŽARA, KADA POŽARI LAKO NASTAJU I BRZO SE ŠIRE, TE IZAZIVAJU VELIKE MATERIJALNE ŠTETE, OBRAĆAMO SE GRAĐANIMA SA MOLBOM-UPOZORENJEM.

MOLIMO GRAĐANE KOJI SE KREĆU I NALAZE U ŠUMAMA I NA ŠUMSKOM ZEMLJIŠTU DA NE PALE OTVORENU VATRU NA UDALJENOSTI MANJOJ OD 150 METARA OD ŠUME, GDJE PRIJETI NAJVEĆA OPASNOST OD NASTANKA ŠUMSKOG POŽARA.

OVA MOLBA-UPOZORENJE SE POSEBNO ODNOSI NA POLJOPRIVREDNIKE KOJI PALE OTPAD NA SVOJIM POSJEDIMA, KAO I NA IZLETNIKE KOJI PALE I OSTAVE VATRU BEZ KONTROLE, PA TAKO NAJČEŠĆE IZAZOVU POŽAR U ŠUMI. POZIVAMO ISTE NA MAKSIMALAN OPREZ, KAKO BI SE IZBJEGLE NEŽELJENE POSLJEDICE.

TAKOĐE, UPOZORAVAMO GRAĐANE DA SU ZAPOSLENICI NADLEŽNIH INSTITUCIJA U OBAVEZI DA PODNOSE PRIJAVE PROTIV SVIH LICA ZA KOJE SE UTVRDI DA SU ODGOVORNA ZA IZAZIVANJE – NASTANAK ŠUMSKIH POŽARA.

ČUVAJMO ŠUME OD POŽARA JER SU ONE NAŠE ZAJEDNIČKO DOBRO



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno